Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO USPJETI

Ovaj financijaš zaradio je na krizi u Rusiji i Turskoj!

Predsjednici Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2015.
u 09:55

Ovotjedno rušenje ruskog zrakoplova na tursko-sirijskoj granici nije ga natjeralo na rekonfiguraciju

Financijaš Marko Daljajev kaže da je zaradio na turskim i ruskim dionicama unatoč krizama u tim zemljama tako što je ignorirao velike međunarodne događaje i incidente koji se nalaze na naslovnicama novina, piše Bloomberg.

Daljajev, čije je sjedište u estonskom Tallinnu, vodi SEB Eastern Europe Small Cap Fund, koji je ove godine najuspješniji od 100 fondova s velikim paketima dionica u obje zemlje. Daljajevljev fond denominiran u eurima porastao je 17 posto, a benchmark MSCI Eastern European u istom je razdoblju pao 5 posto. Uspjeh je postigao fokusirajući se na male lokalne tvrtke. Glavni adut u Turskoj mu je metalska tvrtka Park Elektrik, a u Rusiji poljoprivredna tvrtka Ros Agro Plc.

Ovotjedno rušenje ruskog zrakoplova na tursko-sirijskoj granici nije ga natjeralo na rekonfiguraciju. Kaže da eskalacija sukoba ne bi odgovarala interesima lidera nijedne od umiješanih zemalja.

>> 'Turska se neće ispričati. Da se isto dogodi danas, reagirali bismo na isti način'

>> Turska je Rusiju pretvorila 
u gospodara Bliskog istoka

Komentara 1

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
10:13 27.11.2015.

bmk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije