Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste prodaja

Dobit IKEA Grupe 3,3 milijarde eura, 3,1 posto više nego u 2013.

IKEA
DPA/PIXSELL
28.01.2014.
u 14:20

- Potrošnja se oporavlja u mnogim zemljama, iako izazovna gospodarska situacija još uvijek nije završena - izjavio je predsjednik i CEO Peter Agnefjäll.

Neto dobit IKEA Grupe u poslovnoj je 2013. godini iznosila 3,3 milijarde eura, 3,1% više u odnosu na godinu ranije. Najsnažniji rast ostvaren je u Kini, Rusiji i SAD-u, a u Europskoj uniji u Njemačkoj, Francuskoj i Švedskoj, priopćili su iz Ikee Hrvatska.

- Potrošnja se oporavlja u mnogim zemljama, iako izazovna gospodarska situacija još uvijek nije završena. Važna potrošačka tržišta, poput američkog, se oporavljaju, a i Europa se nalazi na putu oporavka. Čak i tržišta u južnoj Europi pokazuju dobre znakove ekonomske aktivnosti - izjavio je predsjednik i CEO Peter Agnefjäll.

Prodaja je porasla za 3,1%

IKEA Grupa ostvarila je rast tržišnog udjela na gotovo svim tržištima. Prodaja je porasla za 3,1% u odnosu na prošlu godinu te u 2013. iznosi 27,9 milijardi eura. Zajedno s prihodom od najma trgovačkih centara, ukupni prihodi IKEA Grupe iznose 28,5 milijardi eura, što je porast od 3,2%. Trend rasta tržišnog udjela svakako će pomoći ostvarenju ambicioznog plana rasta IKEA Grupe kojim do 2020. želi ostvariti 50 milijardi eura prihoda od prodaje.

- Rezultati pokazuju da je kupcima sve važnija vrijednost koju dobiju za novac. Veseli me i što naši kupci prihvaćaju asortiman koji je dizajniran kako bi im pomogao da kod kuće vode održiv život. Kupcima LED proizvoda u 2013. godini pomogli smo da uštede i novac i energiju“, nastavio je Peter Agnefjäll.

U sklopu Izvješća o održivosti za poslovnu 2013., IKEA je objavila i prvi izvještaj o provedbi strategije održivosti People & Planet Positive u kojoj ističu kako korištenje LED žarulja umjesto onih sa žarnom niti kupcima omogućava uštedu električne energije od 7 eura godišnje po žarulji. IKEA je tako samo u 2013. prodala 22,4 milijuna LED proizvoda, uključujući i 12.3 milijuna LED žarulja, s kojima će, tvrde u kompaniji, kupcima uštedjeti ukupno 86 milijuna eura na godišnjoj razini.

>>Ikea u Rugvici već počinje izgledati kao pravi šoping-centar

>>Stiže Ikea: Pogledajte kako napreduju radovi na gradnji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije