Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zadnji tren

Božićnica za radnike javnih tvrtki dobitaša

Novac
Davor Puklavec/PIXSELL
19.12.2013.
u 08:00

To su tvrtke koje ispunjavaju sve uvjete koje im je Vlada postavila, a predsjednici uprava nekih od tih tvrtki čude se zašto je odluka donesena tek sredinom prosinca, kada se božićnica već trebala i isplatiti.

Preko noći promijenila se politika štednje u javnim tvrtkama i zabrana božićnica i drugih oblika nagrađivanja zaposlenika tih tvrtki. Nekoliko predsjednika uprava javnih poduzeća nemalo se iznenadilo kad su od Vlade dobili preporuku da isplate božićnice, jer su ih lani u ovo vrijeme zbog iste odluke praktički razapinjali i odlučno zabranjivali svaku pomisao na isplatu te godišnje nagrade. Ništa nije sporno, kaže jedan od potpredsjednika Vlade, već je riječ o tek nekoliko tvrtki koje su izoliran slučaj u priči o štednji.

Božićnicu, pojašnjava, imaju pravo isplatiti tvrtke koje potpuno posluju na tržištu, čije poslovanje i zaduženja nisu garantirani državnim jamstvima, koje ne primaju državne potpore, a posluju s čistom dobiti u tekućoj godini. I zaista, među 25 tvrtki koje su navedene u popisu javnih kompanija od posebnog značaja i čija su financijska izvješća podastrta očima javnosti, tek je nekoliko njih koje bi po tim kriterijima imale pravo isplatiti božićnice. To su Croatia osiguranje, koja provodi zadnju godinu pod državnim jaslama, Hrvatska poštanska banka, čija je privatizacija propala, ali koja je i ove i prošle godine poslovala u plusu, a na popisu bi se mogli naći i ACI, Fina, Hrvatska lutrija, Narodne novine, Odašiljači i veze, Plovput i Janaf.

To su tvrtke koje ispunjavaju sve uvjete koje im je Vlada postavila, a predsjednici uprava nekih od tih tvrtki čude se zašto je odluka donesena tek sredinom prosinca, kada se božićnica već trebala i isplatiti. Tako je u zadnji tren ispravljena nelogična primjena čvrstog stava “uravnilovke”, ali i priznato da je lani dijelu zaposlenih nanesena nepravda.

>> Linić osudio isplatu božićnica u Hrvatskim šumama

Komentara 2

OS
osica
11:57 19.12.2013.

ako je itko na tržištu - Fina definitivno jest, radi sve u šestaest,a konkurencije ni u priči.

Avatar black_cat
black_cat
11:07 19.12.2013.

ma moš mislit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije