Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
refinanciranje kratkoročnih obaveza

Agrokor i Sberbank potpisali ugovor o 350 milijuna eura zajma

agrokor
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
02.05.2016.
u 13:11

Najnoviji aranžman još je jedna potvrda povjerenja međunarodnih financijskih institucija u viziju i dugoročnu strategiju Agrokora, navodi se u kratkom priopćenju.

Koncern Agrokor d.d. i Sberbank of Russia potpisali su ugovor o dugoročnom zajmu u iznosu od 350 milijuna eura, a sredstva su namijenjena refinanciranju postojećih kratkoročnih obaveza, izvijestili su iz Agrokora.

Sredstva osigurana ovim zajmom namijenjena su refinanciranju postojećih kratkoročnih obaveza sa ciljem dodatnog jačanja financijskog položaja kompanije kao i učinkovitijeg upravljanja ročnošću obaveza, navode iz Agrokora.

Dodaju i kako ta transakcija predstavlja kontinuitet uspješne suradnje između Sberbanke i Agrokora koja je započela prije dvije godine potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i suradnji.

Najnoviji aranžman još je jedna potvrda povjerenja međunarodnih financijskih institucija u viziju i dugoročnu strategiju Agrokora, navodi se u kratkom priopćenju.

Jamstvo za taj kredit preuzelo je nekoliko društva iz sastava koncerna Agrkokor. Tako su obavijesti o preuzimanju jamstva za obveze vladajućeg društva po ugovoru o tom kreditu u ponedjeljak do podneva na Zagrebačkoj burzi objavili PIK Vinkovci, Ledo, Zvijezda i Jamnica.   

>> Kreće Todorićeva Abrakadabra.com s više od 100.000 proizvoda

Komentara 2

GV
golub Vaso
13:24 02.05.2016.

todoric u dugovima do grla

K2
kritičar_2
16:57 02.05.2016.

Za spašavanje Todorića,otkupljujem svu zemlju,od AGROKOR-a u Slavoniji,po cijeni od 10 EUR/ha.Plaćam u gotovini.To je deset puta veća cijena,od one,po kojoj je Todorić otkupljivao od države istu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije