Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Dujmović
Autor
Tihomir Dujmović

Sudbonosno je važno da HDZ-ovci na nedjeljnim izborima ne pogriješe

'17.05.2012., Zagreb - Suceljavanje kandidata za predsjednika HDZ-a. Milan Kujundzic, Darko Milinovic, Domagoj Ivan Milosevic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
19.05.2012. u 12:00

Karamarko je favorit jer jedini razumije politiku, jedini je barakaš, djeluje ozbiljno...

To nije obična izborna ceremonija s dva kandidata od kojeg su jednog nasilno priveli, to nije mirna smjena generacija, izbori u HDZ-u izravno odlučuju o tome hoće li vlast barem prebaciti u nižu brzinu gaženje svega što su zatekli ili će Milanović odahnuti i planirati projekte na osam godina.

Sada su došli do te razine malicioznosti da trojac što predstavlja vlast obznanjuje kako su u Tezno nosili jedan vijenac da bi dali doprinos – štednji! Može li niže, drugovi? Jer više je od tisuću ljudi, kao u rimskim svečanostima, ugostio Josipović na domjenku za Novu godinu u Lisinskom i nitko nije pitao nije li to u krizi pretjerano. Da bi sad doprinos štednji ljevica dala na svojoj prvoj svijeći za jamu u koju su likovi s lijepim kapama bacili 15.000 nevinih duša.

Toliko su jaki, toliko su sigurni, čačićevski su arogantni, ne boje se ni vraga ni Boga, jer do nedjelje ispred njih nema – nikoga!

Baš zato jer su sjajno organizirani, jer sve konce države drže u rukama, sudbonosno je važno da HDZ-ovci u nedjelju ne pogriješe.

Taj koji će nadigrati sjajno ustrojenu ljevicu, taj koji će nadjačati njihovu medijsku promenadu, onaj koji će razumjeti da legalizacija četništva znači kopanje novih rovova, ne može biti provincijalni orator bez vizije, taj posao ne može odraditi apolitični poduzetnik, to nije posao za izvrsnog liječnika koji ne zna što je politika. Takav posao može odraditi samo znalac.

No, što se u nedjelju nudi Hrvatskoj? Samozatajni Prgomet, zavodljivi Kujundžić, notorna Jadranka Kosor, anemični Milošević i Karamarko, kojeg ankete i brojni lokalni čelnici vide kao favorita. Zašto on? Na terenu kažu zato jer jedini ima utakmica u nogama, jedini razumije politiku, jedini je barakaš, djeluje ozbiljno i odgovorno, ne razbacuje se riječima, ne pršti obećanjima. Šeksova Slavonija mu se poklonila, Milinoviću je ušao “u želudac” onda kad je gradonačelnik Otočca javno rekao: Karamarko je moj izbor! Plješću mu i Hebrang i Jarnjak i mladi Oleg Butković. Ne voli ga Pašalić ni Josipović, ni Mesić, ni neprocesuirani partizanski zločinci, mrzi ga Joco Amsterdam! Da nema ničeg drugog, plejada likova što ga preziru već su signal mnogima da krenu u Lisinski s Karamarkovim imenom u džepu.

Što se na terenu moglo čuti? Da je Kosorica sve što je znala pokazala, a izgubila je kako HDZ nikad nije izgubio i da nove afere fijuču prokleto blizu nje. Sjajna prezenterica koju kamera voli, ona je političarka bez talenta i znanja, ali i bez onog hrvatskog srca kakvog traži ova situacija. Situacija je takva da se štedi na cvijeću za poklanu hrvatsku mladost na Teznom! To je trenutak kad Karamarko gubi živce, to je tema kad se i njega može izbaciti iz takta i to zato jer je to ona nulta točka, ona laž svih laži, onaj krvavi iskon prevare što traje do danas. Onaj tko nije zainteresiran za tu temu, onaj kome je svejedno kakvo ime nosi najljepši zagrebački trg, taj ne može biti lider hrvatske desnice!

To ne može biti ni Milošević koji Josipoviću, iako je ustvrdio da su konglomerati loših politika, a ne srpska agresija doveli do pokolja u BiH, daje ocjenu vrlo dobar za dosadašnji mandat! Vrlo dobar za ponižavajuću indiferentnost s Tadićem? Vrlo dobar za “legalizaciju” proslave u Srbu? Vrlo dobar jedinom političaru na svijetu što svira klavir Miloradu Dodiku?

Milinović ni čelnika HDZ-a u Otočcu nije uvjerio da je najbolji! Tog zamjenika Kosorice u sramnom mandatu Ive Sanadera nikad nismo čuli da mu u detuđmanizaciji protuslovi. Zakon o obilježavanju žrtava komunizma Hebrang je sam gurao u predsjedništvu stranke punih šest godina! Nije ga gurao Milinović makar mu pola Like leži po Sloveniji i Austriji! Napokon, Milinović nije objasnio zašto blagajnicu HDZ-a nije zamolio da uplati novac za obnovu crkve nego je sam novac nosio u Bilaj!

Sjajni liječnik, vrsni ravnatelj, dr. Kujundžić ima srce do neba za Hrvatsku, četvrt stoljeća spašava živote po bolnicama, prima sirotinju koja ni sa sto uputnica bez njega do ultrazvuka ne bi došla i nije imao kad naučiti što je politika.

Njega treba čekati nekoliko godina da pohvata konce, s njim se mora čekati niz godina da zanat nauči, s njim moramo čekati duge godine kojih nemamo. Nemamo ih jer su nam četnici pred vratima, nama zemljom ne maršira Cesarčeva ili ljevica Hrvatskog proljeća, nego ljevica Srba u lijepim partizanskim kapama, nama se mijenjaju temeljni zakoni po kojima se živjelo dvije tisuće godine i za učenje lidera vremena nema. I zato ankete govore da se HDZ pun iskrene nade okreće prema Tomislavu Karamarku.

Ključne riječi
HDZ

Komentara 313

OB
-obrisani-
10:02 20.05.2012.

. odi u crkvu....

PN
premda_nije
15:54 19.05.2012.

Tamo u tekstu Tomislav Karamarko - Biografija piše kako je \"karijeru\" započeo još osamdestih u \"službi\". Mučno je za čitati sve detalje...

Avatar joč
joč
18:39 19.05.2012.

immortella@ pametnomu dosta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?