Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Scena Amadeo

Scena Amadeo za dobar večernji provod u Prirodoslovnom muzeju

Tri prascica
Arhiv SA
03.07.2011.
u 21:30

Dvije premijere, predstave amatera koje su gostovale na festivalima, dječji Mali Amadeo i obilje nota – to je program za Zagrebačko ljeto u HPM

Početak programa Scene Amadeo pripada alternativnom, amaterskom i nekonvencionalnom obliku scenskoga izraza u programu Amamdeoff koji će 5. srpnja imati i svojega pobjednika. Posebno smo sretni što smo nakon 2005. godine smogli snage za Mali Amadeo, koji donosi kvalitetne predstave za djecu i besplatne ulaznice za HPM. Izdvajamo atraktivan koncert Ciurlionis Quarteta iz Litve s djelima njihova poznatog skladatelja Čiurlionisa (21. srpnja).

U nedjelju u 10 sati u atriju HPM igrat će “Tri praščića” u produkciji Tigar Teatra. Slijede predstava “Igra” Dječjega kazališta Dubrava i sredinom srpnja “Grašak na zrnu kraljevne”, adaptirana prema Andersenovoj bajci, a u režiji Anice Tomić.  

Do 5. srpnja mogu se vidjeti i kvalitetne neformalne predstave u programu Amadeoff festivala koji nudi izbor od pet predstava s različitih hrvatskih festivala amaterskog kazališta. Sa žiriranih festivala Amadeoff festival dovodi pobjednike u pojedinim kategorijama, dok s nežiriranih festivala Programski odbor poziva najzanimljivije predstave. Stručni žiri će u utorak proglasiti najbolju predstavu. Nagrada je profesionalni nastup na Sceni Amadeo potkraj kolovoza.  

Premijera i glazba  

Od premijera izdvaja se komad Thomasa Bernharda “Jednostavno komplicirano” u izvedbi Žarka Potočnjaka, prvaka Drame zagrebačkoga HNK koji se uživljava u klauna u komadu klasika teatra 20. stoljeća. Druga premijera je komad D. R. Sandersona “Tko je ovdje lud?” – šest psihoterapeutskih komedija. Među glazbenim priredbama posebno će biti atraktivna Noć venezuelske i latinoameričke glazbe. To je koncert u povodu obilježavanja 200. obljetnice nezavisnosti Venezuele, a nastupit će Zagrebački puhački ansambl. Nastupit će i Ansambl Lado, klapa Nostalgija i drugi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije