Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksperiment

Bila je na Paleo dijeti dva mjeseca pa joj se dogodilo ovo

Kristie Dash - privatni album
Foto: Kristie Dash/Facebook
04.12.2015.
u 09:10

Kristie ovo nije smatrala običnom dijetom, već promjenom načina života.

Američka novinarka Kristie Dash odlučila je na svojoj koži provjeriti "uspješnost" popularne Paleo dijete.

Jedan od razloga bio je i taj što se kontinuirano osjećala umorno, natečeno i imala je manjak energije.

Stoga je odlučila dva mjeseca slijediti pravila prehrane koja su njome propisana. To je značilo da iz prehrane mora izbaciti mahunarke, mliječne proizvode i procesuiranu hranu, a svoje jelovnike obogatiti svježim voćem, povrćem, morskim plodovima i ribom, nemasnim mesom i orašastim plodovima.

Ova dijeta predstavlja pravi izazov, posebice osobama koje su svoje prehrambene navike bazirali na brzoj hrani. Ali Kristie je odlučila biti uporna i provesti eksperiment.

Dnevni obroci sastojali su se od voća i jaja za doručak, kelja i dr. povrća za ručak te pečene ribe i piletine za laganiju večeru. Iznenađujuće je kako su se počeli smanjivati porivi za slatkišima i procesuiranom hranom. Kristie ovo nije smatrala običnom dijetom, već promjenom načina života.

Osjećala je promjene u svom organizmu koje su je "tjerale" dalje do kraja svog dvomjesečnog cilja. Nije više bila tako natečena, a počeo se gubiti i osjećaj tromosti. Poboljšanje je vidjela i na svojoj koži koja je postala sjajnija i zdravija. Kristie se osjećala puno bolje i imala je više energije.

Ipak, nakon dva mjeseca, novinarka se počastila kolačima i ostalim poslasticama, ali je naučila kontrolirati svoje porive za nezdravim namirnicama.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
13:11 04.12.2015.

Koji je to vrabec procesirana hrana?

PU
Punmik
09:30 04.12.2015.

rodila gmo ovcu ? ne da mi se čitati , samo gledam fotografije

PU
Punmik
09:30 04.12.2015.

rodila gmo ovcu ? ne da mi se čitati , samo gledam fotografije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije