Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN LOVRINOVIĆ:

'Ako nađemo samo jednu grešku u ugovoru koja je išla na štetu rafinerije, budite sigurni da će odgovorni biti procesuirani'

ivan lovrinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
08.09.2016.
u 13:30

'Ova regija i ovaj grad su zapostavljeni od Zagreba i napravljena im je velika greška kroz privatizaciju INA-e'

Juro Martinović, nositelj liste koalicije Jedina opcija (Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Akcija mladih i Udruga Fraqnak) u 6. izbornoj jedinici te profesor Ivan Lovrinović, nositelj u Drugoj izbornoj jedinici, istaknuli su u četvrtak u Sisku kako će provesti reviziju ugovora kupoprodaje između MOL-a i INA-e. 

"Ova regija i ovaj grad su zapostavljeni od Zagreba i napravljena im je velika greška kroz privatizaciju INA-e. Taj sporni ugovor ćemo mi preispitati do zadnjeg zareza. Ako nađemo samo jednu grešku u ugovoru koja je išla na štetu rafinerije, budite sigurni da će odgovorni biti procesuirani.

Ako, pak, ugovor sam nije štetan, a u ugovoru stoji da MOL mora zadržati Rafineriju, budite sigurni da nećemo dopustiti da se ona ugasi jer bi to bio zadnji udarac prema ovoj regiji'', istaknuo je  Juro Martinović dok je Lovrinović istaknuo kako je grad Sisak simbol postao i muzej deindustrijalizacije Hrvatske.

"Sisak je nekoć imao više radnika nego stanovnika, a danas postaje muzej deindustrijalizacije koji pokazuje kako je satrvena industrija u ovoj zemlji.  Nikada MOL nije poslovao s većom dobiti nego zadnjih godina, a INA nikada nije imala veće gubitke i lošije rezultate nego zadnjih godina. Da li je to partnerstvo?

Zaštitit ćemo nacionalne interese, a one koji su prodavali INA-u i doveli u ovu situaciju oni se danas zovu čuvarima nacionalnih interesa, a to su u biti Hrvati po zanimanju. Vidjeli smo i u ovoj Vladi tko se tuče u prsa da štiti nacionalne interese, a sjedili su istodobno pored onoga koji je telefonski prodavao državnu imovinu.

Borit ćemo se za ovu Rafineriju i ostala hrvatska poduzeća kao što se Mađari bore za svoju imovinu." - rekao je Lovrinović u Sisku. 

>> Ključni 'igrači': Evo tko je potreban HDZ-u, a tko Narodnoj koaliciji da bi došli na vlast

Komentara 2

MA
Machak
15:24 08.09.2016.

Što se tamo batrgate oko Siska...i onako će tu rafineriju zatvoriti. I bolje.

MA
Marko Antonije
17:27 08.09.2016.

### Našli smo se na kavici nas par i raspričali se mi . Naš Đovani Peskatore o izborima 2016 i kaže: da je uspio atentat na Hitlera 1943 godine i gosp.Plenković ga zamjenio – bili nestali logori, plinske komore, krematorijaa i zlodjela koja su radili nacisti ? Tako i danas ,2016 gosp .Plenković preuzeo kriminalni HDZ / sud / i ide u izbore sam kao HDZ . Piramida je ostala ista. A plan je da svi koji su ostali van HDZ-a su napravili su svoju koaliciju i nakon izbora spojiti će sa HDZ-om. Đovani govori dalje da treba podignuti prag na 10 % i zabraniti bilo kakve koalicije koje su sistem za pljačku biračkog tijela. Govori Đovani dalje da treba svima koji su izašli na izbore platiti 100 kuna /dati ček / a kazniti one koji nisu izašli na izbore sa 100 kuna-ovrha .Da treba izaći na izbore i ako ti nitko ne odgovara tvoje je pravo da listić prekrižiš. Rastali smo se , a ja razmišljam o kavici sa pogledom na more i našem Đovaniju ! IZBORI 2016 !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije