Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Rekao sam istinu, to nije bila uvreda. Ti isti ljudi rekli su da je moj otac sudjelovao u ubojstvu Bušića'

Zoran Milanović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
28.08.2016.
u 17:13

A kada ja u kolokvijalnom govoru kažem istinu, to je onda spominjanje majke, rekao je Milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je na konferenciji za medije odbacio kritike zbog toga što je za majku šefa HDZ-a Andreja Plenkovića rekao da je bila "vojni lekar".

– Više do 10 godina svog političkog djelovanja, što kao predsjednik SDP-a, što kao član vodstva SDP-a, nisam nikad javno spominjao ničije roditelje, nisam ni sada, to je bio jedan žargon. Međutim, razmišljao sam o tome danas i ne vidim što je to uvredljivo. To je činjenica koja nije uvredljiva, o kojoj možda netko ne želi da se priča – rekao je Milanović.

Plenkovićevu reakciju na Milanovićevu presicu možete pročitati ovdje.

Milanović je okrenuo slučaj na drugu stranu pa je podsjetio na to kako su neki napadali njegova oca Stipu Milanovića, koji je, kako je rekao, radio za Miku Tripala, Peru Pirkera i Srećka Bijelića, koji su pometeni u Hrvatskom proljeću te nije dočekao demokratske promjene u SKH.

– Ti isti ljudi, od kojih su neki sada na listi HDZ-a za Sabor, rekli su za mog oca da je sudjelovao u ubojstvu Brune Bušića. Savjetnik predsjednice za branitelje, to su sve časni članovi HDZ-a, taj je rekao da bi bilo dobro da sam poginuo u ratu jer bi moja majka imala veću mirovinu – rekao je Milanović. Iako ga nije spomenuo imenom, očito je da je, među ostalima, govorio o Tomislavu Josiću, koji je lani bio nepravomoćno osuđen zbog klevetanja Stipe Milanovića zbog insinuiranja da je bio povezan s Bušićevim ubojstvom.

Milanović je podsjetio da se slično napadalo i Ivu Josipovića i njegova oca.

– A kada ja u kolokvijalnom govoru kažem istinu, to je onda spominjanje majke. Da, ali to nije uvreda – rekao je Milanović, dodajući da nije nikoga blatio, već je rekao činjenicu koja je za nekoga tabu. Rekao je da Plenkovićeva majka nije kolateralna žrtva, da nije čak ni žrtva.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Milanović je za Plenkovića rekao da je otkrio hrvatstvo u 42. godini.

– Gospodin Plenković nije vjerodostojan, otkrio je HDZ u 42. godini života uz duhovno vodstvo Jadranke Kosor, kojoj se nakon toga nije javio – rekao je Milanović.

Milanović je rekao da je Plenković u debati optužio njega da je štitio udbaške ubojice te da je insinuirao njegovu krivnju zbog odlaska na DORH zbog lažne kaznene prijave.

– To samo govorim da se vidi kolika je ogromna, oceanska razlika između mene i njega – rekao je Milanović.

Ponovno je kritizirao sadašnje vodstvo Srbije. Rekao je da je nakon "pristojnog, uljuđenog borca za srbijanske interese Borisa Tadića" na vlast došla ekipa koja je u ratu odigrala monstruoznu ulogu i poručio da s takvim ljudima ne može biti prijatelj te da neće s njima razgovarati bude li premijer.

– Naprosto ne vidim razloga da se ljubakam s Tomom Grobarom i Vučićem – rekao je Milanović.

Dodao je da Srbi u Hrvatskoj ogromnom većinom glasaju za SDP i znaju da im je Hrvatska domovina, dok im je "čaršija" donijela samo zlo.

– Srbi u Hrvatskoj su naši ljudi, njihov glavni grad je Zagreb – rekao je, dodajući da im vlast u Srbiji nisu prijatelji, već su im donijeli "svu bedu ovoga sveta".

Milanović je odbacio i optužbe da je napao BiH, poručivši da BiH žele sačuvati te da ih treba preko reda ugurati u EU.

– Ja sam napao one koji žele odcijepiti pola teritorija BiH – rekao je Milanović.

Milanović je rekao i kako ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjarto "stišće znojne palčeve da HDZ pobijedi".

– To nije slučajno. MOL i Vlada u Budimpešti nipošto ne žele da SDP pobijedi na tim izborima. Razočarat će se – rekao je Milanović.

>> Plenković: Neću Milanoviću zaboraviti što mi je spomenuo majku

>> Milanović: Ako te napadaju Tomo 'Grobar', Aleksandar Vučić, Hasanbegović i sada Plenković, to se zove siguran smjer

Komentara 262

Avatar Frano1
Frano1
17:22 28.08.2016.

Ti si sin udbaša i neokomuniste pa opet to nitko ne spominje. Dirati u nečiju obitelj radi svojih prljavih interesa je dno dna. Srami se, fuj!

Avatar sniper
sniper
17:22 28.08.2016.

Pere se milanović pere, ali nema tog sapuna sa kojim se može oprati!

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
17:21 28.08.2016.

ovo je dripac koji može jedino i isključivo biti glavna rola nekog pokvarenog, prljavog prevaranta u meksičkim sapunicama...i to samo nekoliko epizoda....nakon toga bi ga i od tam izbacili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije