Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7 pitanja HUP-a

Plenković: Hrvatska mora biti društvo znanja i platforma za digitalnu ekonomiju

andrej plenković
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
01.09.2016.
u 19:00

'U sedam pitanja HUP je naveo sve glavne probleme koji tište poduzetnike. Sastanak je bio očekivano konstruktivan, otvorili smo niz novih pitanja, a na ona postavljena dobili smo vrlo konkretne odgovore.

Sastanak HDZ-a i delegacija poslovnjaka okupljenih u Hrvatsku udrugu poslodavaca oduljio se jer, kako kažu njegovi sudionici, razgovor se odvijao u konstruktivnom tonu i s visokom stopom suglasja.  Poslodavci su iznijeli čitav niz argumentiranih prijedloga koji su pali na plodno tlo u HDZ-ovu timu.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, na sastanak je poveo okosnicu svog gospodarskog tima: Ivanu Maletić, Tomislava Ćorića, Domagoja Ivana Miloševića i Marka Kolakovića, dok su za stolom s njima sjedili predstavnici najutjecajnijih tvrtki Hrvatske i čelnici HUP-a: Damir Kuštrak iz Agrokora, Ivan Mišetić iz Atlantic grupe, Franjo Luković, najdugovječniji bankar u Hrvatskoj, Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost Petar Lovrić, predsjednik udruge malog i srednjeg poduzetništva pri HUP-u, kao i kapetan Ivan Pavlović, čelnik luke Ploče i Jako Andabak, jedan od vodećih poslodavaca u Hrvatskoj. Sastanak su uime HUP-a vodili predsjednica udruge Gordana Deranja i glavni direktor Davor Majetić.

Poslodavci kažu da je sastanak bio iznimno konstruktivan, da su s HDZ-ovim ljudima razgovarali o ključnim pitanjima koja koče jači rast gospodarstva te o krucijalnim preprekama za poslovanje, ali i da su dobili vrlo konkretne odgovore na sedam pitanja koje je HUP postavio svim političkim akterima u Hrvatskoj.

"U sedam pitanja HUP je naveo sve glavne probleme koje tište poduzetnike. Sastanak je bio očekivano konstruktivan, otvorili smo niz novih pitanja, a na ona postavljena dobili smo vrlo konkretne odgovore", izjavila je nakon sastanka Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković još je jednom ponovio da je program HDZ-a fokusiran na gospodarstvo te da HDZ kontinuirano vodi dijalog s poslodavcima, sindikatima, odnosno sa svim socijalnim partnerima.

''Na osnovi svog programa HDZ će stvarati preduvjete za brži rast te projicirati političku stabilnost i pravnu sigurnost. Iznašli smo najučinkovitiji način za ubrzani oporavak i učinkovitije poslovanje, a u fokusu nam je da Hrvatska bude društvo znanja i platforma za digitalnu ekonomiju", kazao je Plenković. ''Fokusirani smo na sveobuhvatni program.''

Upitan zamjeraju li mu velike kompanije činjenicu da se u programu HDZ-a naročito izriče potpora malom i srednjem gospodarstvu, Plenković je istaknuo da su male i srednje tvrtke okosnica hrvatskog i europskog gospodarstva, međutim da HDZ jednako uspješno pronalazi rješenja i za velike tvrtke čiji su, uostalom, predstavnici bili nazočni na ovom sastanku.

>> Šefica HUP-a Gordana Deranja: Političari skrivaju da nema većih plaća bez rezova

Komentara 16

Avatar johny21
johny21
20:33 01.09.2016.

Hrvatska ce biti drustvo znanja uz HDZ-ovu vladu pa i bivsi SDP-ovi ministri se slzu s tom tezom...

Avatar croatxl
croatxl
21:25 01.09.2016.

HDZ zna se do pobjede 11.9

DU
Deleted user
00:01 02.09.2016.

ova ..i sve druge izjave..od njega i drugi hr mali raki..govnjari..idu ..mi na zivce..evo zasto..jer..hrvatska..niti je demokratska..niti..samostalna..niti neovisna..sve..je drugo..laz..i samo laz i tko tvrdi suprotno..i palamudi ovo..ono..taj..ili ti..jednostavno..ili su..lazljivci..lopovi..ili neznalice..i ako ..nisam u pravu..neka me obise..na prvu krosnju..ili to cuu sam uciniti..ali dosta vise..prestanite..lagati i mudrijati..dopizdili ste vise..i bogu i judima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije