Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Petrina: Pođe li Petrov s HDZ-om ili SDP-om, to bi značilo da je lagao Hrvatskoj

Stipe Petrina: Božo Petrov mene prikazuje kao lažljivca. To me baš pogodilo!
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
01.12.2015.
u 06:53

"Ne pristajem ni na kakve ultimatume. Neka u Mostu budu korektni pa mi zahtjev za očitovanje pošalju e-mailom, a ne putem medija"

Stipe Petrina od Mosta je dobio rok da do četvrtka odluči hoće li u Saboru djelovati u Klubu zastupnika Mosta ili će ići samostalno, nakon što je kritizirao samostalni susret predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Bože Petrova i izrazio sumnju u zakulisne igre. Petrina je i prije izjavljivao da se vodstvo Mosta već priklonilo HDZ-u, s kojim njemu ne pada na pamet surađivati.

Što ste odlučili, hoćete li ostati u Mostu ili odlazite?

Ne pristajem ni na kakve ultimatume, to je jasno. Neka oni u Mostu budu toliko korektni, jer stalno ističu kako ne valja komunicirati putem medija, pa neka mi taj zahtjev za očitovanje pošalju putem e-maila, kako smo i do sada komunicirali.

Znači, iz Mosta niste dobili nikakav zahtjev za očitovanje?

Ne, nisam dobio ništa, jedino ako mi je e-mail stigao unatrag pola sata, koliko nisam gledao poštu. U svakom slučaju, ako i pošalju, medijima su to prvo poslali i obavijestili ih o svom stavu prema meni. Posebno im zamjeram što su se u istom tom priopćenju ispričali Slobodnoj Dalmaciji i novinarki Davorki Blažević jer nisu povjerovali meni da intervju koji je objavljen ja nisam dao. Nisu se trebali ispričati. Nakon što je taj intervju objavljen, Božo Petrov je od mene tražio da ga demantiram. Evo, javno ga demantiram, a nakon što je izašao, svima njima u Mostu sam poslao e-mail da taj intervju nisam dao. Nikada! Jadno je od svih u Mostu da se sada, poslije svega, ispričavaju i da su povjerovali novinarki, a ne svom članu. Pa za Boga, zašto ste me onda zvali da dođem u Most?! Nisam ja njih tražio, oni su mene, a to očito zaboravljaju. Sada varaju mene, javnost i birače. Neka se novinarka suoči sa mnom i kaže da sam joj ja dao taj intervju. Ona je zlorabila naše dobro poznanstvo i to što je dolazila kod mene u Općinu. Ja joj ništa takvo nisam govorio, a ona je reciklirala moje stavove, iz svega što sam javno govorio na sastancima Mosta i što sam pisao članovima Mosta. Jasno je da je odigrala prljav posao za nekoga. Možda se zato iz Mosta ispričavaju, a ja ispadam lažljivac. Nisam lažljivac! Jedino što me krasi jest što ne lažem, ne varam i ne kradem.

S obzirom na to da nećete potpisati Mostu da idete u njihov klub zastupnika, hoćete li u Saboru podržati nekog drugog?

Ovo je prešlo sve granice civilizacijskog minimuma. Koga bih podržao? Možda Milanovića ili čak Karamarka? Ja sam svoj stav rekao u izbornoj noći, a to je bio i stav Mosta. Božo Petrov potpisao je i ovjerio izjavu da neće podržati nikoga. Ako Petrov pođe s jednima ili drugima, to znači da je on lažljivac i manipulator hrvatske javnosti, a mene prikazuje kao lažljivca. To me baš pogodilo. Petrov se poziva na poštenje i transparentnost, a meni i gospođama Gordani Rusak i Ireni Petrijevčanin Vuksanović oduzima pravo glasa. Neka meni i javnosti pokaže dokumente i akte temeljem kojih je donio tu odluku i istu ću mu sekundu vratiti mandat.

Jeste li u kontaktu s ostalim članovima Mosta?

Ne! Tko će mi se javiti? Cipelariti lešinu, to je hrvatski mentalni sklop.

Pa niste vi lešina?

Naravno da nisam. Ali za njih jesam. Ako oni kažu da sam mućak SDP-a, tko će mi se javiti? Znači li to da je Petrov mućak HDZ-a jer je čitavo vrijeme od izbora do danas na vezi s HDZ-om.

Kako to znate?

Znam, na isti način na koji oni znaju da sam ja mućak SDP-a, kako su rekli. Pozivaju se na korektnost, a meni šalju ultimatum putem medija. Koji karakter uopće može pristati na takvu ucjenu. Što si ti momci sebi umislili?! Užas!

Izjavili ste kako osim članova Hridi i vas postoje još tri saborska zastupnika na listi Mosta koji će djelovati izvan platforme. Je li to točno?

Tako su rekli, ali vidimo da se mišljenja mijenjaju iz sata u sat.

>> Petrina Kovačiću: Prevarili ste još nezavisnih lista, a od početka ste znali da ih varate

>> 'Petrina laže, nagovarao me da dam glas SDP-u'

Komentara 124

KU
kurslus
07:15 01.12.2015.

Petrina, daj nam više kaži kako si dobio braniteljsku penziju od 6.100 kuna nakon što su ti geleri razrezali jaknu i nakon što ti je zujalo u uhu. Ajde, Petrina. I još nam kaži u kojem si bio HOS-u, kad nitko u pravom HOS-u nikad nije čuo za tebe. I kakav si bio dragovoljac, kad kažu da si mobiliziran 06.10.1991. Ajde, volonteru, da te čujemo. Ajde, poštenjačino.

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
07:23 01.12.2015.

16 milijardi kuna je ukradeno iz državne imovine u zadnje tri godine a SDP u ovom trenutku rasprodaje državne dionice t-com-a ....a VL i desetine novokomponiranih partijskih portala su doooobro podmazani da nam plasiraju iz sata u sat ovako kretenske vijesti....nadam se da će nakon uspostave vlasti barem polovica novinara završiti radi ovakvog kriminala u zatvoru

Avatar juricamesko
juricamesko
07:06 01.12.2015.

Petrina ne pristaje na ultimatum,a cijelo vrijeme on isključivo funkcionira na ultimatumu i isključivosti.ako nije po njegovome odmah je ultimatum i ništa ne valja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije