Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI NA WEBU

Objavljujemo cijeli program SDP-ove koalicije u 8 točaka na 32 stranice

26.09.2015., Zagreb - Stranacka konvencija SDP-a u maloj dvorani zagrebackog Doma sportova, kojom  pocinje izborna utrka. Na skupu pod nazivom  Hrvatska raste SDP predstavlja novi program i izbornu kampanju. Zoran Milanovic.
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
11.10.2015.
u 20:20

Koalicija Hrvatska raste u svom izbornom programu najavljuje povećanje plaće, smanjenje stope PDV-a za poljoprivredne proizvode, ali i ulaganja u industriju i turizam

Kao što je i najavljeno, koalicija Hrvatska raste danas je na svojoj službenoj internetskoj stranici hrvatskaraste.org objavila svoj izborni program koji se sastoji od osam točaka na 32 stranice.

SDP-ova koalicija na ovaj potez se odlučila kako bi svim građanima omogućila da sudjeluju u javnoj raspravi

U programu, između ostalog, stoji da će koalicija u sljedećem mandatu posebnu pozornost posvetiti unapređenju konkurentnosti i povećanju poljoprivredne proizvodnje. Koalicija planira i smanjenje parafiskalnih nameta gospodarstvu za dodatnih 300 milijuna kuna, ali i smanjenje stope PDV-a za košaricu izabranih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Osim toga, ističu da će značajna EU i nacionalna sredstva uložiti u projekte navodnjavanja te u ribarstvo. 

Cilj koji namjeravaju doseći u sljedeće četiri godine je osiguranje ulaganja u industriju vrijednih najmanje 30 milijardi kuna, 38 milijardi kuna u sektoru turizma te više od 3 milijarde kuna iz EU fondova u stvaranje novih i boljih radnih mjesta.

Lijeva koalicija obećava i povećanje iznosa minimalne plaće, kao i proširenje mjeru energetske naknade (vaučera) na širi krug korisnika.

Posebnu pozornost koalicija je posvetila i mjerama pronatalne politike. Pravo na roditeljsku naknadu namjeravaju produljiti za dva mjeseca i do iznosa od 5000 kuna.

Također, u programu stoji da se planira nastavak sanacija bolnica, bolja prometna i energetska infrastruktura, bolja primjena "Garancije za mlade", POS programe, a u svom mandatu posebno će štititi ljudska i manjinska prava. 

Na programu su radili svi ministri, a cijeli posao koordinirao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Cijeli program u 8 točaka i na 32 stranice možete pročitati i prolistati u nastavku ili preuzeti dokument OVDJE (desnim klikom)

PROGRAM Koalicije Hrvatska Raste

>>Vladajući odustali od predstavljanja programa, objavit će ga na webu

>>'Naša koalicija je spremna za izbore, Hrvatska raste, jedva čekamo nastaviti raditi'

Komentara 89

Avatar Debeli14
Debeli14
20:41 11.10.2015.

Kaj je to program? Pa to nije ni referat za 1. razred srednje drvodjelske. Zašto bilo što od toga što planiraju nisu proveli u ove 4 godine. Pronatalitetna politika i navodnjavanje prepisano od HDZ-a. Koja poljoprivredna proizvodnja, pa kukuriku suriku su grobari hrvatske poljoprivrede. Nikad, ali nikad poljoprivredna proizvodnja nije bila manja niti je ikada toliko OPG-ova propalo kao zadnje 2 godine. Ovo je alan ford družina.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
20:43 11.10.2015.

a kak ce oni koji neznaju citat i pisat ili oni siromasni koji su isli u rat u HR procitat taj famozni program vas skolovanih...ahahahahaha

LO
Lovro13031999
20:38 11.10.2015.

Nemogu citati ova crvena boja bode u oci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije