Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISMO UOČI IZBORA

Bozanić: Inicijative za jačanje gospodarstva moraju imati snagu u stvarnosti

Josip Bozanić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
27.10.2015.
u 12:18

"Pred svim hrvatskim građanima, a osobito pred vjernicima, nalazi se vrlo odgovorna zadaća"

Nakon Hrvatske biskupske konferencije i zajedničke izjave hrvatskih biskupa za parlamentarne izbore, oglašavaju se biskupi pojedinačno, pa je danas svoje posebno pismo za izbore objavio i nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

– Zbog višegodišnjega sustavnog slabljenja Hrvatske, naša se domovina nalazi u izrazito zabrinjavajućem društvenom i gospodarskom stanju. Pred svim hrvatskim građanima, a osobito pred vjernicima, nalazi se vrlo odgovorna zadaća izbora onih kandidata i programa za koje nam vjernička mudrost govori da će biti u stanju izvršiti prije svega prekid slabljenja hrvatskoga državnog sustava i državnih institucija – piše, među ostalim, Bozanić u pismu.

– Potrebno je poduprijeti one programe i kandidate koji nude realan plan gospodarskoga oporavka Hrvatske – poručio je Bozanić, dodajući da inicijative za jačanje gospodarstva moraju imati snagu u stvarnosti.

Bozanić je naveo da je u okolnostima migrantske krize "potrebno imati jasne državničke odrednice, oslonjene na vrijednosti hrvatskog identiteta i sigurnosti države", dodajući da je "pogubna nestalnost i ishitreno prilagođavanje stavova".

Cijelo pismo pročitajte u nastavku:

>> 'Zbog molitve protiv SDP-a optužuju me da imam luksuzno imanje u Moslavini'

Komentara 71

CR
CROLINDA
12:39 27.10.2015.

Gospodine Isuse Kriste oslobodi našu domovinu i naš narod od ove neprijateljske vlasti antihrvatskog i antikatoličkog duha komunizma iod svakoga zla oslobodi sve nas o Isuse od svih zala i zabluda i Neprijateljevih trikove - porazi Gospodine Isuse Kriste podte pod svojim Jeruzalemskim Križem svaku našu navezanost i navezanost naših prijatelja i navezanost naših neprijatelja na Sotonu zlo i grijeh Amen

CR
CROLINDA
12:44 27.10.2015.

sv. Ivan Pavao II. – Karol Wojtila : Rat je zaista veliko zlo, ali ni komunizam nije daleko od toga. . Ivan Pavao II. – Karol Wojtila : Hrvati su dobri ljudi. Samo ih treba netko malo pogurati i trgnuti.

CR
CROLINDA
12:48 27.10.2015.

dođi Duše Sveti i obnovi naš narod - dođi i ne kasni - dođi i ostani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije