Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.11.2015. u 19:00

Mostu kapa dolje što je barem nakon izbora nametnuo raspravu o reformama

Baš kao što se svako formiranje nove vlade na kraju svede na podjelu političkog utjecaja i moći, tako se i priča o hrvatskim reformama završava na tome kome uzeti da bi netko drugi eventualno nešto dobio. S ostvarenom stopom rasta od 2,8 posto u prvi je plan izbila povišica od 6 posto za javni sektor, na koju Vlada nije računala i za što novca u proračunu nema!

Evo nove zagonetke Mostu pa nek’ je postavi potencijalnim političkim partnerima, ali i sam javno odgovori na nju! Hoće li novac za povišicu osigurati tako što će smanjiti mirovine, uzeti braniteljima i rodiljama, srezati investicije ili otići u banku po kredit?

Nema tu puno premišljanja, ne ispoštuje li država potpisano, sindikati će svoje pravo naplatiti sudskim putem uz znatno višu cijenu. Mogli bi oni nekim čudom i odustati, no poznavajući sindikate – neće, a zašto i  bi dok političari i dalje torbare, a zatvori su rezervirani samo za sitne švercere i sirotinju. Trenutačni otkazi ne mogu kompenzirati povišicu jer se ljudi ne mogu otpustiti preko noći bez programa i novca za otpremnine.  Kamo god da se prikloni Most, mogli bismo se kladiti da će priča s plaćama završiti tako što će  povišica ići nauštrb investicija ili će se za toliko povećati deficit jer je rast BDP-a premali da sve to pokrije.

Slično je i s porezima, zagovaranje poreznog rasterećenja postaje čista fraza ako stranka i politička grupacija koja to traži nije u stanju izaći pred ljude kojima će uskratiti neko pravo i braniti opravdanost svog poteza. Mudri papa govori o trećem svjetskom ratu, države se zatvaraju, a mi savladavamo abecedu političkog sustava i  demokracije.

Mostu kapa dolje što je barem nakon izbora nametnuo raspravu o reformama, kad se već o njima ništa nije čulo u vrijeme izborne kampanje. Zbog velikog javnog duga i  narkomanske ovisnosti države o stranom kapitalu hrvatske su obaveze već napisane u Europskoj komisiji, MMF-u, Svjetskoj banci pa o glavnim potezima države ne odlučuju ni Metković ni Zagreb.

>>Most poručio Petrini: Do četvrtka se očituj hoćeš li biti dio našeg kluba zastupnika

>>'Nuđeno mi je da budem 76. na listi onih koji će podržati SDP-ovu vladu'

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:18 01.12.2015.

zašto to niste pitali tehničku vladu kada je predizborno otpisivala dugove,smanjivala hrt-pretplatu,obećavala božićnice umirovljenicima-------pristran lijevo orjentiran tekst---------svakoga sve pitati,a ne samo one koji nisu na vlasti--kao da bi ti mogla pisati(gatarić)da nisi lijevo orjentirana------jadno novinarstvo,samo da se ne okrene naa drugu krajnost kad hdz dođe na vlast

Avatar mama mia
mama mia
11:30 01.12.2015.

Pa vi ste mladi gospdine komotno mogli biti. svećenik i oni propovjedaju vodu a piju vino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije