Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORAH BEZ MANDATA

Mirela Holy najavila ostavku: 'Nažalost, Hrvatska nije izabrala promjene'

Orah
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
08.11.2015.
u 22:57

Istaknula je da je ORaH dugoročni projekt i da se zalažu za održivi razvoj, a to nije moguće preko noći

Kada ni nakon prvih neslužbenih rezultata ORaH nije osvojio nijedan mandat, predsjednica Mirela Holy priznala je da ORaH neće biti u sljedećem sazivu sabora, ali i ustvrdila kako to nije neko veliko čudo s obzirom na to kako se kampanja vodila i da je njena stranka, tvrdi, već godinu i pol ustvari bila izložena negativnoj kampanji u medijima od strane velikih stranaka.

– Mi se zahvaljujemo svim biračima koji su podržali ORaH, smatram da su oni sjeme nade za Hrvatsku. Nažalost, Hrvatska nije izabrala promjene, odabrala je ostati onakva kakva je bila, i ne vidim baš jako optimističnu sliku u sljedećem sazivu Sabora – kazala je Holy.

Istaknula je da je ORaH dugoročni projekt i da se zalažu za održivi razvoj, a to nije moguće preko noći, i da im je otpočetka bilo jasno da su stranka koja će se najviše morati baviti edukacijom. Tako će i nastaviti.

– Građani su vjerojatno izabrali ovako kako su izabrali, mi moramo poštivati njihovu odluku i poštivat ćemo je, ali ćemo i dalje raditi na tome da promoviramo naše ideje, pa s obzirom da su nas i na ovim izborima svi krali, i to je neki napredak – rekla je.

Uvijek se nakon izgubljenih izbora neminovno nameće pitanje ostavke čelništva stranke, pa i u slučaju Mirele Holy. Potvrdila je da stranka prema statutu mora u roku od 90 dana provesti izbornu skupštinu, pa će je i provesti, a ona će ostavku ponuditi glavnom forumu stranke.

– Pretpostavljam da ćemo do Nove godine već imati novo vodstvo stranke – najavila je Holy, na što su okupljeni članovi reagirali glasnim negodovanjem. 

Mirela Holy zahvalila se građanima koji su glasali za ORaH rekavši da su oni sjeme nade i da pokazuju da je moguća drugačija Hrvatska.

- Mi smo bili jedina stvarna alternativa, programska stranka, nijedna druga nije programska stranka. Hrvatska očito još nije dovoljno progresivna i razvijena za projekt poput ORaH-a - rekla je Holy za HRT, dodajući da je ovakav rezultat posljedica negativnog medijskog izvještavanja o stranci. Ponovno je najavila ostavku.

- Ja sam jedina političarka koja drži do svoje riječi - rekla je Holy.

>> Privremeni rezultati DIP-a

>> Pogledajte kako se glasalo u vašem gradu

Komentara 35

Avatar Abcda
Abcda
23:15 08.11.2015.

Hvala ti Boze da si nas ove oslobodio. Nje i Josipovica.

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
23:06 08.11.2015.

Bar smo se nje riješili. I HDSSBa.

MS
mare_split
23:11 08.11.2015.

'Curo', oladi¨! Kakve to 'promijene'? Crveni i zeleni skupa? Što bi u tome bilo 'novo'? Ništa! Ostavka nas ne muči! Valjda će ju kućni savjet prihvatiti? 'Ćao' ... Zelena darkerice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije