Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijan Brkić:

'Sačuvali smo obraz, ovo je bila borba za fotelje i spašavanje briselskog Zoke'

Milijan Brkić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
20.12.2015.
u 10:37

Nakon propalih pregovora s Mostom glavni tajnik HDZ-a oglasio se na svom Facebook profilu

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić je, nakon što su čelnici Domoljubne koalicije odbacili Mostov prijedlog sporazuma o tripartitnoj vladi i napustili sastanak s Mostom nezavisnih lista i SDP-om u subotu navečer, poručio kako je ta koalicija sačuvala obraz i zaštitila nacionalne interese jer se nije raspravljalo o budućnosti Hrvatske već "isključivo i samo o borbi za fotelje i spašavanju 'briselskog Zoke'".

-Nažalost, nije se raspravljalo o budućnosti Hrvatske, već se isključivo i samo, radilo o borbi za fotelje i spašavanju 'briselskog Zoke', koji će uskoro natrag u sigurnost briselskih hodnika, nakon što je Hrvatsku doveo do ruba ponora. Umjesto pregovora i dogovora oko pitanja bitnih za svakog hrvatskog građanina i kako Hrvatsku izvesti što prije iz gospodarskog i socijalnog ponora, u koji ga je dovela Milanovićeva vlada, ovo je bila čista trgovina foteljama- objavio je Brkić na svom Facebook profilu.

-Sačuvali smo obraz i zaštititili hrvatske nacionalne interese. Nismo se za takvu Hrvatsku borili. Naši prijatelji nisu ginuli da bi mi trgovali. Nismo se dali ucjenjivati ni u težim vremenima, nećemo ni danas- poručio je.

Navodi kako se sinoć, nakon što je Domoljubna koalicija napustila sastanak s Mostom i SDP-om, sjetio riječi pokojnog kardinala Franje Kuharića: "Postoje neke linije s kojih se ne smijemo povlačiti, crte s kojih se ne smije uzmicati."

-Ne možemo ići s onima koji su četiri godine uništavali Hrvatsku i doveli je na rub propasti. Ne možemo ići s onima koji su na silu uvodili ćirilicu u Vukovar. Ne možemo ići s onima, kojima je Hrvatska 'slučajna država'. Ne možemo ići s onima koji su naoružani do zuba provaljivali u crkvu da bi privodili hrvatske branitelje. Ne možemo ići s onima koji Domovinski rat nazivaju 'građanskim ratom' i kojima hrvatski branitelji 'smrde'. Ne možemo ići s onima koji su potjerali više od 100 tisuća mladih ljudi iz Hrvatske. Ne možemo ići s onima koji su cijelu državu zadužili 100 milijardi kuna i podredili je sebi i svojoj Partiji. Ne možemo ići s onima koji su narod osiromašili, a u isto vrijeme svojim partijskim istomišljenicima osigurali sinekure s visokim plaćama. Ne možemo ići s onima koji štite svoje partijske drugove od kaznenog progona- naglasio je Brkić i zapis na svom Facebooku završio još jednim citatom kardinala Kuharića: "Ako ćemo mi šutjeti, kamenje će progovoriti umjesto nas".

>>Ako se i sastavi, Vlada neće dugo trajati. Brzo ćemo na nove izbore

>>Petrov: Vrata za Domoljubnu koaliciju su zatvorena. Milanović: Ja sigurno neću biti premijer

Komentara 248

Avatar traktoraš
traktoraš
10:58 20.12.2015.

Imam dojam da propalog popa Petrova netko drži za aja a to bi najvjerovatnije mogao biti tajkun Roglić koji naginje komunizmu a platio je kampanju mostu .Juda je izdao Isusa a Petrov Hrvate, pa upišanko Božo kad budeš svjestan svojetan svoje nesvjesti još će ti samo cipele viriti iz milanovićevog prkna.

PA
paprikaš
11:08 20.12.2015.

propali popi sdp super kmbinacija

L0
luena 01
13:02 20.12.2015.

Vi domoljubi ste jedinstveni da vas nema trebalo bi vas izmisliti....Do jucer po SDP-u drvlje i kamenje danas po Mostu sa kojim ste pregovarali sa figom u dzepu....Do jucer je Milanovic bio nemoralan danas Most, samo vi ste moralne svjetiljke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije