Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijan Pavliček:

'Ostale velike stranke Vukovar koriste u dnevno-političke svrhe'

Marijan Pavliček
Foto: Branimir Bradarić
28.10.2015.
u 15:23

Vukovar zaslužuje da ima saborskog zastupnika koji će se boriti za interese Vukovara, ali i Slavonije koja je zapostavljena od izvršne vlasti u Zagrebu, kaže Pavliček

Predsjednik vukovarske podružnice Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Marijan Pavliček nositelj je izborne liste koalicija HKS-HSOP-OS na predstojećim parlamentarnim izborima u 5. Izbornoj jedinici.

– Jedini sam od vukovarskih političara nositelj izborne liste, što je znak i da je stranka prepoznala moj rad na terenu kao dogradonačelnika Vukovara. U isto vrijeme to je i priznanje za sam grad jer ga ne koristimo u dnevno-političke svrhe, nego donosimo i konkretne mjere – rekao je Pavliček. Kaže kako očekuje da koalicija „Spremni“ sigurno prođe u 5. izbornoj jedini kao i stvaranje Kluba zastupnika u Saboru.

– Vukovar zaslužuje da ima saborskog zastupnika koji će se boriti za interese Vukovara, ali i Slavonije koja je zapostavljena od izvršne vlasti u Zagrebu. U posljednje četiri godine državne investicije zaobilaze i Vukovar. Radit ću na tome da se to promijeni – ističe Pavliček. Najavljuje da će koalicija „Spremni“ zalagati se prije svega za veće investicije od strane državnih tvrtki na području 5. Izborne jedinice za koju kaže kako je u svakom pogledu zaboravljena i zapostavljena. Žele na taj način zaustaviti i trend iseljavanja, a posebno mladih i obrazovanih osoba. U programu koalicije stoji i kako je za njih obitelj temelj društva i da štite život od začeća do prirodne smrti. Najavio je i pokretanje zahtjeva za ratnom odštetom od država agresora kao i provođenje lustracije.

– Obje velike koalicije lustraciju više niti ne spominju, a razlog tome su još uvijek preveliki utezi iz komunističkog vremena u njihovim redovima. Smatramo da osobe koje su obnašale visoke funkcije u bivšoj državi ne mogu imati političke funkcije u Hrvatskoj. Najbolji primjer lustracije je Poljska koja je nakon toga krenula naprijed u svakom pogledu – rekao je Pavliček. Dodaje kako sve ono što se radi u Hrvatskoj potvrđuje da ostale velike političke stranke Vukovar koriste najviše u dnevno-političke svrhe, u vrijeme kada im to odgovara, a da kada nešto trebaju konkretno odraditi za interese grada, onda Vukovar i Vukovarce guraju u pozadinu. Koalicija „Spremni“ najavljuje kako će predizborni skup u Vukovaru održati u subotu u Ružičkinoj kući kada se očekuje i dolazak čelnika stranaka.

Komentara 8

OJ
Ovo je Hrvatska
15:57 28.10.2015.

Koalicija „Spremni“ najviše zastupa interese našeg naroda. Jedina prava desnica!!! Samo naprijed!!!

Avatar zajutrak
zajutrak
17:26 28.10.2015.

Tužno je da si čak i oni koji nisu željeli samostalnu Hrvatsku , SDP i SDS,obilato koriste Vukovarom i njegovim ranama, godinama skupljaju poene na njegovoj patnji .

GA
Gambit
17:16 28.10.2015.

Ovaj covjek definitivno zasluzuje potporu naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije