Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branimir Glavaš:

HDSSB neće biti dio nikakve nove Vlade, ako u njoj bude sjedio Pupovac i SDSS

Branimir Glavaš
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
26.10.2015.
u 23:07

- HDSSB želi biti dio nove Vlade RH ali ne radi fotelja i ministarskih mjesta nego radi Slavonije i Baranje - kazao je Glavaš.

- HDSSB želi biti dio nove Vlade RH ali ne radi fotelja i ministarskih mjesta nego radi Slavonije i Baranje jer samo tako možemo pomoći zavičaju. Međutim, HDSSB sigurno neće biti dio nikakve nove Vlade RH, bez obzira tko je sastavljao, ukoliko u njoj bude sjedio Milorad Pupovac i SDSS - rekao je utemeljitelj HDSSB-a i nositelj stranačke liste za 4. izbornu jedinicu Branimir Glavaš. 

Pozvao je glasače da ne nasjedaju na priče kako će HDSSB biti dio Vlade lijeve koalicije i sjediti u Vladi zajedno s predstavnicima SDSS-a. Za te medijske natpise rekao je da su neistiniti i da dolaze iz redova HDZ-a i SDP-a. Za SDSS je rekao da je pravni sljednik nekadašnjeg ratnog SDS-a koji je bio kolovođa pobune hrvatskih Srba, a da Pupovac već 25 godina živi od politike i trgovine srpstvom.  Najavio je kako će HDSSB tek nakon provedenih izbora i nakon što predsjednica Hrvatske bude odredila mandatara sjesti s novim mandatorom, tko god on bio, i razgovarati o programima i budućoj mogućoj suradnji. Obraćajući se okupljenima Glavaš je rekao da je HDSSB deset godina proveo u oporbi kako bi sazrio, govorio u Saboru i skupljao znanja te da je sada konačno došlo vrijeme. 

"HDZ i SDSS odgovorni su za uvođenje ćirilice u Vukovar"

Istakao je kako HDSSB na izbore pred Vukovarce izlazi čista obraza, odnosno, da oni nisu stranka koja je odgovorna za uvođenje ćirilice u Vukovar niti su glasovali za nju.  – HDZ i SDSS odgovorni su za uvođenje ćirilice u Vukovar i to treba jasno reći - istakao je Glavaš. Posebno se osvrnuo na lidera HDZ-a i Domoljubne koalicije Tomislava Karamarka rekavši kako je on osoba koja je 1993. godine, zajedno s Stjepanom Mesićem i Josipom Manolićem, okrenula leđa Franji Tuđmana te da je 2005. godine progonio generala Antu Gotovinu. 

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, koji je nositelj liste za 5. Izbornu jedinicu, istakao je kako će njegova stranka na predstojećim izborima postići takav izborni rezultat da će biti nemoguće sastaviti novu Vladu bez HDSSB-a.  – Mediji prenose kako smo se dogovorili s ljevicom što je neistinito. Istina je da će HDSSB biti dio nove Vlade ali će to morati biti nacionalno osviještena Vlada, Vlada kojoj su branitelji i Domovinski rat svetinje i koja neće kukavički i pod okriljem noći uvoditi ćirilične natpise u Vukovar - rekao je Vulin. 

"Ono što se zaradi u Slavoniji, u Slavoniji će i ostati"

Za program HDSSB kazao je kako je jedini realan i provediv i da se on može objasniti u dvije rečenice.  – Ono što se zaradi u Slavoniji, u Slavoniji će i ostati. Ne tražimo milost nego samo ono što nam pripada. Sve ono što uzgojimo u poljoprivredi ovdje ćemo i preraditi u finalni poljoprivredni proizvod - rekao je Vulin. 

Okupljenima se obratio i župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić rekavši kako su u zadnja četiri mandata po dva puta Vladu RH vodili HDZ i SDP te da su svi iznevjerili svoje birače i građane. – Država nam je pred bankrotom, imamo vojsku nezaposlenih, mladi odlaze u druge države… Nude razna obećanja i sada opet traže povjerenje birača - kazao je Šišljagić. Obraćajući se okupljenima Josip Salapić rekao je da će se HDSSB zalagati da 18. studeni, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, bude obilježen na nacionalnoj razini i da to bude neradni dan kada će se cijela Hrvatska prisjećati stradanja Vukovara i Vukovaraca.   

>>Glavaš: Ne nasjedajte na priče da se HDSSB unaprijed prodao lijevima ili desnima

>>Dragan Vulin: Želimo biti Slavonci, a ne sezonci

Komentara 24

HA
Hancov
00:41 27.10.2015.

Jedini spas za lijepu nasu su rame uz rame HDSSB I HDZ zakopajmo sjekire vile I motike vec jednom . dok se dvojica svadjaju treci koristi guzvu. Slozna braca kucu grade a neslozna razgradjuju. U Boj u Boj za narod svoj.

Avatar Slavonija87
Slavonija87
23:46 26.10.2015.

kad je ovakva neizvjesna utrka, manjine sa svojih 8 mjesta u Saboru već trljaju ruke. Bit će uhljebljivanja.

Avatar million
million
11:22 27.10.2015.

Talijansko pravosuđe poslalo je europski uhidbeni nalog za Antu Josipovića, oca bivšeg predsjednika RH i nekadašnjeg visokog dužnosnika SKH, političkog tijela partije koje je donosilo političke odluke o likvidacijama hrvatskih emigranata. Nalog se odnosi na njegovu ulogu pri donošenju odluke o likvidaciji obitelji Ševo u Italiji. Europski uhidbeni nalog, jedinstveni uhidbeni mehanizam za cijelo područje EU-a, točnije svih 28 zemalja članica, već je neko vrijeme u Zagrebu. Poslalo ga je talijansko pravosuđe i to ne za bilo koga, već za Antu Josipovića, oca bivšeg predsjednika RH i nekadašnjeg visokog dužnosnika SKH, političkog tijela partije koje je donosilo političke odluke o likvidacijama hrvatskih emigranata, koje su potom ”amenovane” u Beogradu, a odobravao bi ih osobno Josip Broz Tito. Nalog se odnosi na ulogu Ante Josipovića pri donošenju odluke o likvidaciji obitelji Ševo u Italiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije