Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osnivačka skupština

Prgomet osnovao stranku HRID s još dvije zastupnice: 'Ostajemo djelovati na platformi Mosta'

Osnivačka skupština HRID-a
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/7
23.11.2015.
u 18:40

Na osnivanje su stigle i dvije saborske zastupnice iz 1. izborne jedinice u kojoj je izabran i Prgomet, Gordana Rusak i Irena Petrijevčanin Vuksanović

Drago Prgomet osnovao je večeras političku stranku HRID koja je dosad djelovala kao udruga. Osnivačka skupština bila je u Hrvatskom novinarskom društvu, a po završetku Prgomet je dao izjavu od dvije rečenice i pobjegao novinarima.

Prgomet je rekao da je osnovana politička stranka HRID koja ostaje djelovati na političkoj platformi Mosta, nakon čega nije dozvolio nikakva novinarska pitanja. Na osnivačkoj skupštini pojavile su se dvije zastupnice iz 1. izborne jedinice u kojoj je izabran i sam Prgomet, Gordana Rusak i Irena Petrijevčanin Vuksanović.

Inače, atmosfera ispred HND-a u kojoj je osnovana stranka bila je potpuno shizofrena, zastupnica Rusak je izašla vidno uznemirena i sve što je rekla bilo je da njezina podrška Mostu i  dalje ostaje te da se ništa nije promijenilo. Petrijevčanin Vuksanović nije davala izjave.

Dvije zastupnice su se pridružile političkoj stranci HRID, ali, sudeći po onome što su nakon osnivanja izjavili Rusak i Prgomet, HRID će i dalje podržavati MOST.

Prgometovo pismo: Dvije su stvari posebno problematične

Podsjetimo, Prgomet je jučer, nakon što nije pušten na sastanak Mosta, poslao pismo zastupnicima u kojem je između ostalog istaknuo kako je Most ostao zatečen izbornim rezultatom i da se nije znao nositi s uspjehom. Rekao je da su nakon izborne noći na površinu izišli svi propusti u kampanji, nekoherentnosti programa i heterogenosti njihove platforme.

Izdvojio je i dvije stvari koje su po njemu posebno problematične. –  Prvo, utjecaj ljudi iz Nacionalnog vijeća, koje sam smatrao savjetodavnim tijelom, odjednom je postao presudan o donošenju odluka. Da podsjetim, radi se o nestatutarnom tijelu, bez predsjednika, poslovnika i s članovima koji ne žele da se za njih zna!? – napisao je Prgomet. Rekao je su članovi Nacionalnog vijeća najvećim dijelom bili osnivači HRAST-a, GROZD-a, i drugih sličnih organizacija. – To je legitimno i svatko ima pravo izraziti svoje političko stajalište. Ali, onda je trebalo pokazati minimum poštenja i reći da je to politički temelj stranke Mosta nezavisnih lista pa bi građani znali za koga glasaju. Ovako ostaje dojam da smo ih prevarili – poručio je Prgomet.

– Drugo, moje izbacivanje iz tog istog tijela na sjednici koja nije niti održana, nanijela je veliku političku štetu Mostu i kolegi Petrovu jer je učinjena bez pružanja mogućnosti onome o kome se „odlučuje“ da sam nešto kaže! Poruka o nedemokratskom ponašanju kao mogućem načinu vladanja u znatnoj mjeri će opteretiti cijelu platformu Mosta. Mostu treba reputacija trećeg puta, a ne treće partije! – dodaje se u pismu koje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

>> Drago Prgomet: Žao mi je što je Božo Petrov izmanipuliran. Udruga HRID postat će politička stranka

>> Petrov: Ostajemo kod reformske vlade s HDZ-om i SDP-om, a Prgometu želim sreću

>> Lovrinović: Šteta što se Most nije pojavio prije, sada svi ubrzano pristaju na reforme

Komentara 181

BR
Brontops
18:43 23.11.2015.

Osnivanjem stranke osnazuje samog sebe, vjeruje Prgomet! Ako mu uspije bit ce to veliko iznenadjenje! No pogledali se unatrag, svi koji su se ponasali kao Prgomet, ili slicno kao Prgomet, otpuhani su u politicku kantu za smece!

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
18:42 23.11.2015.

jako dobro... sad će se vidjeti koliko prgomet vrijedi... predviđam mu dva glasa više od josipovića... pljuc.

PA
paprikaš
18:52 23.11.2015.

osnovaj stranku u republici srpskoj prgometu ako imaš muda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije