Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Govor mržnje je plašenje naroda Srbima i komunistima, a to niste čuli od nas'

Zoran Milanović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
07.03.2016.
u 18:14

Govor mržnje ima tu mobilizacijsku komponentu i snagu da od čovjeka napravi fizičkog nasilnika. A mi to ne radimo. Mi možemo biti ironični, bezobrazni, drski, možemo se rugati, što i radimo, ali to je dio političkog govora, kazao je Milanović

- Komadina je vjerojatno dobar župan, ali to nije isto ono što sam ja radio sve ove godine – rekao je danas (ponedjeljak) u Novoj Gradiški predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Izrazivši uvjerenje u pobjedu na unutarstranačkim izborima, on je dodao kako je za njega cijela Hrvatska, od Vukovara do Umaga i Dubrovnika, jedno političko polje, i kako se svugdje mora prilagoditi, a ipak ostati vjeran sebi i SDP-ovim vrijednostima.

Na upit hoće li u slučaju pobjede kažnjavati svoje protukandidate, odgovorio je kako će svatko morati preuzeti odgovornost za svoje postupke, a konačnu riječ o svemu će dati članstvo na stranačkoj konvenciji  i kasnije na stranačkim izborima u gradovima i općinama. - Ključno je pitanje imam li ja prema mišljenju ljudi snage, energije i iskustva da nastavim raditi taj posao i jesam li bolji kandidat. Ja smatram da sam bitno bolji – rekao je Milanović. Na prozivanja o govoru mržnje odgovorio je kako reći nekome da je šaka jada nije govor mržnje, nego ruganje.

Dodao je kako on stalno pita svoje članove, prijatelje i kolege žele li da bude još oštriji i misle li da je prešao granicu nakon koje će netko od njih izaći na ulicu s plinskom bocom ili čekićem i početi razbijati. To je, po njemu, govor mržnje. - Govor mržnje ima tu mobilizacijsku komponentu i snagu da od čovjeka napravi fizičkog nasilnika. A mi to ne radimo. Mi možemo biti ironični, bezobrazni, drski, možemo se rugati, što i radimo, ali to je dio političkog govora. Pogledajte kako pričaju republikanci u Americi – dodao je Milanović. Prema njegovim riječima, takav je govor prvenstveno prisutan na desnici. - Govor mržnje je plašenje naroda Srbima i komunistima, ali to niste čuli iz naših usta – zaključio je šef SDP-a.

>>Milanović poručio da ima dovoljno snage, energije i iskustva da i dalje vodi SDP

>>'Milanović se nije trebao ponovno kandidirati za predsjednika SDP-a'

Komentara 153

DU
Deleted user
18:19 07.03.2016.

Tko je ono rekao,ILI ONI ILI MI? Tko plaši crnokošuljašima?

BK
branko-kockica
18:20 07.03.2016.

Tako je. Naročito je govor ljubavi Milanovićevo nazivanje neistomišljenika probisvjetima i polusvijetom, pogotovo kad to dolazi od tako fine familije: ćaleta koji okolo napada smetlare i po birtijama prijeti ljudima premlaćivanjem do smrti, braceka koji mulja s kružnim prijevarama i dobija sumnjive kredite, snajke koja radi bez licence i preporučuje rezanje kruha na tanke šnite, i samog sineka Zoke koji mlati glavom, urla, cirkusira, prijeti, maše rukama i okolo hoda sa šljivom na oku uz povik "Nečeš majke ti ga".

BO
Bogodol
18:32 07.03.2016.

U Hrvatskoj Državi nisu problem Srbi, problem su mentalni jugoslaveni kojima srce kuca za Beograd, služe se udbaškim metodama i optužuju ne istomišljenike raznim epitetima. Molio bih da se usporede izjave Milanovića i Šešelja o Hrvatskoj Državi i vladi, iznenadili bi se da je Šešelj blaži u pogrdnim epitetima od Milanovića. Nikome ne želim zlo, no Milanovićevo odstranjenje iz politike puno bi doprinjelo normalnijem govoru i taj govor mrženje što ga spominje bi nestao jer njegove izjave su totalni govor mržnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije