navigacija Hrvatska 62
Zoran Milanović:

'Ušao bih u debatu s Oreškovićem, ali on ne odlučuje ni o čemu'

HDZ je nepogoda, njoj se treba suprotstaviti čvrsto, tvrdo, drsko, poručio je Milanović

'Ušao bih u debatu s Oreškovićem, ali on ne odlučuje ni o čemu'

Zoran Milanović

Foto: Anto Magzan/Pixsell

– Iz poštovanja s nekim kao što je on, ušao bih u debatu, ali on nažalost ne odlučuje ni o čemu, tako da to ne mogu komentirati kao nešto što ima političku težinu – odgovorio je Zoran Milanović na pitanje kako komentira mjere koje je u Austriji najavio mandatar Tihomir Orešković i sam njegov odlazak u Kitzbühel.

– Zna se tko su agenti krupnog kapitala i tko radi za njih. Mi smo se, to je socijaldemokracija, čvrsto i, ako želite, bezobrazno suprotstavili nekim derikožama. U Zagrebu sam razgovarao i s nekim bankarima, ali prvenstveno s hrvatskim članovima uprave. Nisam ksenofob, ali sa strancima i gubernatorima koji dolaze iz Beča i Milana nisam razgovarao – rekao je. Komentirao je i to što je mandatar prve mjere najavio bankarima, a ne građanima.

– Gospodin Orešković, koji je bio dobar financijski časnik Teve na jednoj razini, nije to najviša razina, ne odlučuje. Mala smo zemlja i važno je da prva osoba vlade ima tu vrstu autoriteta i da se vani to prepoznaje. Da možete Angeli Merkel reći: "Dobro, veći ste, jači ste, značajniji ste, ali ovo može, a ovo ne može." Znao sam u čije ime govorim, da govorim u ime stranke, koalicije i vlade kojoj sam bio na čelu i imao autoritet. Zato mi je na neki način ovo sve skupa neobično – rekao je Z. Milanović u Čakovcu. Ne vjeruje da će se zamrzavati drugi mirovinski stup.

– To je vaša privatna imovina, ušteđevina svih vas koji ste mlađi od 50 godina i koji rade. To je vaša buduća mirovina, i moja – dodao je. U Čakovcu je sudjelovao na izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a pred kojim su unutarstranački izbori.

– Demokratska smo stranka, načelo "jedan član jedan glas" je moje dijete, to ćemo proširiti i na druge razine. Tome su se mnogi u stranci protivili prije sedam-osam godina, no uspio sam to progurati –istaknuo je. Očekuje li sučeljavanje s protukandidatima?

– Naravno! Osam godina ne uspijevam dobiti nikoga na tu vrstu debate, svi bježe – dodao je. Neće, napomenuo je, blatiti suparnike.

– Ovo nije HDZ. HDZ je nepogoda, njoj se treba suprotstaviti čvrsto, tvrdo, drsko... – zaključio je Z. Milanović.

>> Milanović: Bili smo narodna vlada i čuvali smo socijalnu državu

>> 'Drago mi je što imamo premijera koji će biti uključen u upravljanje javnim financijama'

Ocijeni:

1 2 3 4 5

2 (63 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

317
Registracija
 • nathanael.opet

  15.01.2016 u 19:02h

  jadniček zoka... bahato laprdalo sve više shvaća da ga nitko ne doživljava, pa sve teže riječi razbacuje oko sebe.... bez veze..... nesposobni sebeljube, nisi više relevantan ni u svojoj partiji, a kamoli na razini države... žali Bože četiri godine koje su nam otišle u nepovrat s tvojim nesposobnim i lijenim uhljebima... nikad više! fuj!
  119 89% 14
 • niksto

  15.01.2016 u 19:00h

  "Ušao bih u debatu s Oreškovićem, ali niti on se ne želi spustiti na tu razinu"
  116 89% 15
 • Klarahrv Klarahrv

  15.01.2016 u 19:05h

  Kažu da gospodin Orešković ne vodi debate s gubitnicima.
  111 90% 12
 • Zemuncevic Zemuncevic

  16.01.2016 u 17:54h

  I ja bih se rado sucelio sa Obamom kao sto bi htio i nebitni,slucajni,bivsi Zoki sa Oreskovicem!!!!!
  2 67% 1
 • Velebit1971 Velebit1971

  16.01.2016 u 17:02h

  Mexkeks vrijedja i laprda kao i gazda mu....to je odgoj komunistickih kadrova....vrijedjati i omalovazavati....tako i vrijedja premijera kojeg nezna osobno...ali to je nihovo...samo otrov prosipati...
  2 67% 1
 • Velebit1971 Velebit1971

  16.01.2016 u 16:59h

  Mex...bas imas rjecnik svoga gazde...i sve to za sendvic...jeste jeftini....jadnice...to te majka naucila tom rjecniku?? Bas se uklapas u one tvoje Idole...vidi se da nema razlike...
  2 67% 1
Pregledaj sve komentare