Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanović o braniteljima

'Ne možemo ultimatumima nikamo doći. Bit ću strpljiv i uporan, kao i do sada'

Zoran Milanović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
08.06.2015.
u 16:07

Premijer Milanović osvrnuo se i na Facebook komentare Tomislava Karamarka o njegovu nedolasku u Sarajevo za Papina posjeta

– Žao mi je, ministar je ministar. Razgovarali smo dva sata, ne možemo ultimatumima nikamo doći. Pokazujem maksimalnu volju. Uz sve druge zadaće koje imam, branitelji su važni – komentirao je sastanak s braniteljima iz Savske premijer Zoran Milanović u Baranji. Najveći problemi su, dodao je, naslijeđeni, "i to ne od prethodne vlade, nego pret-pret-prethodne".

– Dio populacije je nedovoljno zbrinut, neki ljudi su prepušteni sami sebi. Dio toga može se riješiti vrlo brzo. Postoje stvari, vezane uz funkcioniranje poretka, o kojima trebamo dulje razgovarati. Nemamo protiv nikoga ništa, najmanje protiv branitelja HVO-a iz BiH jer znamo kakav su doprinos i oni dali. Ali bit ću strpljiv i uporan, kao i svih ovih sedam, osam mjeseci, uza sve probleme koje naši građani imaju – dodao je. Prozivke kako sudionici agresorske strane imaju veća prava ne može, rekao je, komentirati.

– Ako je istina, tome sigurno nisam pridonio ja, niti moji ministri. Možemo prihvatiti da je bilo nekih nespretnosti s naše strane, neke stvari možemo popraviti, ali to nije ništa veliko – nastavio je. Premijer se osvrnuo i na Facebook komentare Tomislava Karamarka o njegovu nedolasku u Sarajevo za Papina posjeta.

Papa Franjo je unio novi, zdrav vjetar u leđa u Katoličkoj crkvi. Njegov posjet je značajan. Moj stav o BiH je poznat, kao o održivoj državi gdje hrvatski narod mora imati doista jednaka prava, a ne samo kao fol jednaka prava. Pisao sam administraciji Vatikana, državnom tajniku, prije mjesec i pol, sa zamolbom da se Papa obrati Hrvatima da ostanu u BiH i tamo grade dom. Napisao sam i kako ne bi bilo loše da se posjetom jednog od povijesnih katoličkih samostana, u Fojnici ili Kreševu, dadne dodatni impuls, no to nije napravljeno. To je način na koji razmišljam o svom i našem narodu u BiH i nastojim biti uz njih, ne samo od izbora do izbora. Ovo drugo neću komentirati, to je nedostojno – zaključio je Milanović.

>>Glogoški: Šator ostaje! Matić: Ispričavam se, ali i od prosvjednika očekujem ispriku svojoj obitelji!

>>Milanović: Idemo na izbore protiv nikoga, nemamo neprijatelja

Komentara 111

KL
Klarahrv
16:19 08.06.2015.

Bit cu strpljiv i uporan kao i do sada kaze Milanovic. Kad cujes ovu izjavu osobe koja 7 mjeseci ignorira branitelje jednostavno se pitas kako je to moguce, ali to je Milanovic.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:23 08.06.2015.

Zoki, mi znamo da Branitelji nisu tvoje glasačko tijelo, pa nemaš niti volje s njima razgovarati, a o ratnim temama nemaš blage dume..

DU
Deleted user
16:25 08.06.2015.

Što ne priznaš da si pogrješio i da si poražen?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije