Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'blati hrvatsku'

Glasnović i Gregurić dijelili zastupnicima CD-e s filmom 'Masakr u Dvoru'

Željko Glasnović i Zorica Gregurić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
14.10.2016.
u 14:09

"Ovo ćemo uručiti svim zastupnicima zajedno s cjelokupnom dokumentacijom, koja svjedoči o aferi HAVC o kojoj nitko do sada nije htio ništa poduzeti", rekla je Gregurić

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović i Zorica Gregurić iz Udruge vukovarskih branitelja Grada Zagreba danas su, uoči konstituirajuće sjednice Sabora, dijelili zastupnicima CD-e s originalnom verzijom dokumentarca "15 minuta - Masakr u Dvoru", za koji kažu da blati i difamira Hrvatsku te Domovinski rat i hrvatske branitelje.

"Ovo ćemo uručiti svim zastupnicima zajedno s cjelokupnom dokumentacijom, koja svjedoči o aferi HAVC o kojoj nitko do sada nije htio ništa poduzeti", rekla je Gregurić okupljenim novinarima, ponovno optužujući Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) za financijske malverzacije u tom centru.

Napomenula je kako je DORH-u poslana kaznena prijava protiv vodstva HAVC-a s dokumentacijom koja, istaknula je, svjedoči o milijunskim prijevarama i pljački novca hrvatskih poreznih obveznika.

Na pitanje što će napraviti ako Nina Obuljen Koržinek bude imenovana ministricom kulture, Gregurić je odgovorila rekla kako je Obuljen kao članica Upravnog odbora HAVC-a bila ovlaštena po zakonu prijaviti nezakonitosti u tom centru.

"Ovdje se radi o aferi HAVC, a ne o Nini Obuljen", poručila je.

Glasnović je rekao da je riječ o prebacivanju teme.

- Tipični agitprop. Ona je radila u toj ustanovi - rekao je Glasnović.

Glasnović je, pak, na pitanje što ako se čelnik HDZ-a i mandatar Andrej Plenković ipak odluči za Ninu Obuljen kao ministricu, odgovorio: "On je mandatar, nisam ja". Na pitanje hoće li Obuljen biti ministrica odgovorio: "Nemam pojma".

Inače, dio udruga proisteklih iz Domovinskog rata optužio je vodstvo HAVC-a za kriminal i financijske malverzacije, što su iz HAVC-a odbacili i te optužbe nazvali neutemeljenima i instruiranima te klevetničkima.

>> Braniteljske udruge demantiraju Obuljen: 'U njezinu demantiju nema niti jedna istinita tvrdnja'

Komentara 11

SD
sdpesticid
14:43 14.10.2016.

( citat iz prijašnjeg članka vl-a. ) - - Hribar je rekao da oni nisu imali kontrolu nad scenarijem i da su ratni zločinci ubačeni naknadno te da oni to nisu znali. Dodao je da on nema zapovjednu odgovornost jer on ne odlučuje koji će se filmovi financirati, već to ide preko vijeća. - - Dario Vince iz Udruga nezavisnih TV producenata ocijenio je da je nedopustivo da se na odjavnoj špici objavljuju imena Mile Novakovića i Save Štrbca. – To se ne smije događati – rekao je Vince ( kraj citata .) - - iz ovoga je sasvim jasno koja politička garnitura stoji iza ove ''agresije'' na rh odnosno domovinski rat i jasno je koga se mora kazneno goniti.

PL
plavitin
15:43 14.10.2016.

Generale samo naprijed

OB
obivankenobi
15:41 14.10.2016.

Hoce li doticna postati ministrica kako bi se zataskalo odgovornosti za lazno i sramotno blacenje Hrvatske, kriminal ipljacka novca porwznih obveznika???!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije