Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izašli iz Remetinca

Zdravko novinaru: Ti si mučki provokator! Zoran: Sve je u redu, samo me malo boli guza

mamić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/32
15.07.2015.
u 18:02

Braća Mamić su prvotno za obranu sa slobode nudili kuću pod hipotekom čija vrijednost je procijenjena na 20 milijuna kuna

Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović izašli su iz pritvora u Remetincu oko 18 sati. U početku relativno smiren i dobro raspoložen Zdravko Mamić se obratio novinarima. Kazao je da je nevin i da će to i dokazati te da utakmicu Dinama i Hajduka nije gledao jer tog programa nije bilo te mu je to jako teško palo.

Zahvalio se zatvorskom osoblju i pozdravio svoje cimere za koje je rekao da su mu olakšali boravak u zatvoru. Tenzije su počele rasti tek pred kraj njegova obraćanja kada ga je jedan novinar pitao namjerava li opet ponoviti transfere poput onog Modrićeva i Lovrenova, na što mu je Mamić povišenim tonom kazao da je mučki provokator te ga uopće ne zanima istina. Odvjetnica ga je u nekoliko navrata pozvala sa strane, no on je rekao kako se želi obratiti medijima. Poručio je da je nevin, ali ne može o detaljima. Ustvrdio je da su transferi zbog kojih je osumnjičen normalna stvar. 

 - Neću se svađati, ti si jako bezobrazan i mučki provokator. Tebe ne zanima moje pravo, bezobrazniče jedan. Tebe ne zanima moja istina, nego onaj za kojega prljavo radiš - poručio je Mamić koji je prije toga kazao kako je hrana u Remetincu grozna.

 - To nije zbog toga što sam ja razmažen, ja mogu jesti i kamen. Ne mislim to samo ja, i drugi zatvorenici je nisu mogli jesti - rekao je Mamić.

Nedugo nakon Zdravka Mamića, Remetinec je napustio i Damir Vrbanović koji se također zahvalio zatvorskom osoblju te prijateljima na porukama potpore dok o onome što mu se stavlja na teret nije želio razgovarati. Poslije njega iz Remetinca je izašao i Zoran Mamić koji je medijima tek kratko poručio: "Sve je u redu, samo me malo boli guza."

Pred zatvorom u Remetincu prethodno se okupilo nekoliko Mamićevih podupiratelja. Među njima je i Tofko Dedić Toti, predsjednik Svjetske organizacije Roma koji je pozdravio puštanje Zdravka Mamića da se brani sa slobode.

– Zdravko nije zločinac, nije počinio ništa loše. Nitko se ne može osuđivati i staviti u zatvor jer pod navodnicima ne plaća porez. Vjerovat ću da je nevin sve dok institucije ne odluče drukčije – kazao je Dedić.

Odvjetnici braće Mamić su kazali kako su im jamčevinu skupili prijatelji te se očekuje da bi se braća Mamić i Vrbanović prvi put u javnosti nakon izlaska iz Remetinca mogli pojaviti na večerašnjoj utakmici Dinama i Fole Esch.

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda preinačilo je odluku sutkinje istrage koja je braći Zdravku i Zoranu Mamiću i Damiru Vrbanoviću odredilo istražni zatvor bez jamčevine.

Prema stavu izvanraspravnog vijeća, Zdravko Mamić moći će se braniti sa slobode ako uplati jamčevinu od 7 milijuna kuna. Njegov brat Zoran Mamić za obranu sa slobode treba na račun suda položiti 4 milijuna kuna, a Vrbanović milijun kuna. Kako doznajemo, braća Mamić uplatila su novac, a u 16 sati je istražno ročište te se očekuje da bi iz Remetinca mogli izaći oko 17 sati.

Inače, braća Mamić su prvotno za obranu sa slobode nudili kuću pod hipotekom čija vrijednost je procijenjena na 20 milijuna kuna, no sutkinja istrage taj je prijedlog odbila. Nakon što im je određen istražni zatvor, Mamići su u žalbi naveli da nude jamčevinu od ukupno 7 milijuna kuna, 5 za Zdravka, a 2 za Zorana Mamića.

Što se tiče Damira Vrbanovića, on je prethodno ponudio jamčevinu od pola milijuna kuna.

Izvanraspravno je vijeće iznose jamčevina povećalo, a Mamići i Vrbanović bit će pušteni iz istražnog zatvora kad prikupe novac za jamčevinu, polože ga na račun suda te daju obećanje da neće kršiti odredbe jamstva. Hoće li to biti tijekom današnjeg dana, još nije poznato.

>> Kako je Zdravko Mamić postao vladar našeg nogometa?

>> Braća Mamić ponudila 7 milijuna kuna jamčevine

Komentara 389

RU
rudvanvart
13:15 15.07.2015.

Zašto uskoci konstantno rade cirkus s uhićenjima?. Zna li taj USKOK nešto pouzdano osim sto stalno sumnja i zatvara ljude zbog sumnje? Zašto uskok svoje sumnje ne istraži do kraja pa podigne optužnicu? Ovako sramote sebe i Hrvatsku i iz aviona se vidi da se sve te njihove sumnje svode na dizanje prašine u javnosti i stvaranju percepcije da je nešto mutno. Valjda Milanović misli da mu uhićenja i bombastične istrage donose glasove, e pa gadno se varaš Milanoviću, cijela Hrvatska zna za tvog kriminalnog brata kojeg štitiš i svi vide selektivnost u radu institucija kao što je uskok.

RA
ravko1952
13:07 15.07.2015.

Kaže sutkinja..pritvor bez jamstva... falilo je još samo pritvor s mogučnosti streljanja po kratkom postupku. Staljin i Berija su bili mala djeca prema ovima. Mamiću iskoristi slobodu.Iimaš podršku.

CE
cenzura
13:08 15.07.2015.

Ko na placu! Nudim 5, traže 9 a nađemo se na 7!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije