Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.12.2014. u 12:00

Neće nastup neke razgolićene zvijezde plaćen 50.000 eura podići BDP države niti će uvećati utržak grada. Samo će dodatno razbjesniti 
i rastužiti sirotinju

Da je u Hrvatskoj kriza, znaju i vrapci. Pa su tako estradne zvijezde, kako se to može pročitati u medijima, solidarno smanjile svoje honorare za novogodišnje gaže. Pa neki od njih za jednu, doduše silvestarsku noć, traže “samo” kojih dvadeset tisuća eura honorara. A prije su, valjda u doba boljih ekonomskih prilika u Hrvatskoj, dobivali više od toga. Neki su se, jadni, morali zadovoljiti s pedeset tisuća eura. A neki su se dogovorili i za “sitnicu” od petnaest tisuća eura. I nije tragedija kada takve iznose isplaćuju vlasnici hotela ili privatnih resorta, ali kada te astronomske honorare plaćaju gradske uprave ili pak lokalne turističke zajednice, onda problem s novogodišnjim gažama na središnjim gradskim trgovima postaje javna sramota.

Gradovi koji nemaju novca za asistente u nastavi, nemaju novca za kulturne potrebe svojih građana, za obnovu ili gradnju škola, za svoje vatrogasce, za otkup knjiga knjižnicama, za kazališne predstave, javne spomenike, za krpanje cesta i zimsku službu, za invalide i djecu poginulih branitelja, za siromašne i potrebite, odjednom u prosincu polude i bacaju na desetine pa i stotine tisuća kuna na turbofolk, turbopop i turborock zvukove iz kojekakvih sintisajzera. Kada se tome dodaju svi oni preglasni nastupi kojima hrvatske gradske uprave bombardiraju svoje sugrađane za svaki svakcijati Dan grada (ili općine) našeg osiromašenog društva, onda je jasno da se teško izmuzene kune iz probušenih novčanika hrvatskih građana bacaju u maglu lošeg glazbenog ukusa i populističkog pretjerivanja.

U našim gradovima u kojima nema novca za najvažnije ljudske potrebe, cijele godine baca se novac za raznorazne preskupe derneke, kao da u ovoj zemlji cvjetaju rajske ruže. Pa zar se baš svaki dan grada, općine ili nebeskog zaštitnika mora proslaviti uz muzičke često puta vašarske bakanalije sumnjivih kulturnih dometa? I zar se za svaki novogodišnji doček moraju isplatiti tisuće eura javnog novca da bi se feštalo na glavnim gradskim trgovima? Zašto javne dočeke ne organiziraju privatnici za svoj novac i za svoj profit? Ako se monetiziraju hrvatske autoceste, zašto naša pametna vlast ne monetizira i javne dočeke Nove godine i proslave gradskih zaštitnika? Pa neka netko pametan i sposoban na tome i zaradi. A ne da se sve plaća iz javnih sredstava po tko zna kojim uvjetima, i to u vremenima kada su mnogim građanima blokirani računi u bankama, kada strepe od ovrha, kada ih se izbacuje ih njihovih stanova, kada ostaju bez posla, kada ih se vrijeđa na svakom koraku ovog razbludnog kapitalističkog kaosa u koji su nas uveli ljudi koji samo glume domoljube, političare i Europljane, a zapravo su samo plaćenici kapitala i neukusa.

A gradske uprave koje se sada jako ljute na zločestu državu koja im je smanjila iznose iz poreza na dohodak i ugrozila njihovo postojanje, bez ikakvih kajanja i problema popularnim pjevačima isplaćuju na desetke tisuća eura i pravdaju se da će time u svoje gradove privući domaće i strane turiste i tako povećati turistički promet. Ali BDP u Hrvatskoj već godinama pada. Znači da sve te šarene parade na javnim prostorima nisu urodile plodom. Neće nastup neke razgolićene zvijezde plaćen 50.000 eura podići BDP države niti će uvećati utržak grada ili povećati naplatu PDV-a. Samo će dodatno razbjesniti i rastužiti one ljude koji od prvog do prvog u mjesecu jedva spajaju kraj s krajem.

Komentara 3

DV
djani.vogi
12:44 12.12.2014.

Bravo Denis !

ŽU
žuna
17:12 12.12.2014.

zašto ne monetizirati drugove sa obje strane Trga Sv. Marka????Ili ih poslati Merkelici i uskoro će u Njemačkoj najviše posla imati pučke kuhinje!!!

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:22 12.12.2014.

Osvrt za čistu peticu, jednom rječju bravo majstore....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije