Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera maturalac

Voditelj agencije iz Čakovca: Ne bježim, sklonio sam se zbog prijetnji roditelja

11.06.2015., Cakovec- Prostor putnicke agencije Exspress-tours ciji je direktor Tihomir Kokolek pobjegao s novcem kojeg je pokupio kao akontaciju osnovnim skolama za maturalna putovanja. Direktoru nema ni traga ni glasa, ured pretrazuje policija i inspekt
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
12.06.2015.
u 08:17

Novac će biti vraćen, poručio je Kokolek. Ministar Mornar kazao je kako se u kontaktu sa školama pokušava riješiti problem

 Ne bježim i prihvaćam sve prijetnje. Blokada nas je onemogućila u daljnjem poslovanju, a svim će roditeljima novac biti vraćen – poručio je Tihomir Kokolek, voditelj Express-Toursa iz Čakovca, agencije zbog čijih su propusta otkazana maturalna putovanja i izleti u nekoliko škola.

Zbog toga je, kaže, izložen prijetnjama ogorčenih roditelja te se sklonio. Kaže da su veći dio sezone odradili, sve do blokade, a tvrdi i da su i dugovi roditelja iz prošlih sezoba prema agenciji veliki. - Kasnije ću sve obrazložiti - poručio je. Prema neslužbenim informacijama, sklonio se u Tunis. Oglasili su se i djelatnici agencije koji danima bezuspješno traže šefa. Svakodnevno im je javljaju revoltirani roditelji i ravnatelji škola iz nekoliko županija.

– Podnesena je prijava policiji, a možemo samo savjetovati oštećenima da potraživanja pokušaju realizirati pravnim putem – ustvrdili su. Slučaj je komentirao i ministar Vedran Mornar.

– Ministarstvo može malo učiniti, ali u kontaktu smo sa školama i pokušavamo posredovati da se problem riješi – kazao je.

>> Mornar: Pomažemo da se problem riješi, ali Ministarstvo ne može više učiniti

>> Propali maturalci i izleti jer agencija nije uplatila smještaj u hotelu

Komentara 41

BA
balic
08:42 12.06.2015.

Svima ce biti vracen novac . Ako si u blokadi kako ces vratiti,Sklopiti ugovori i ne ispuniti pa sta je mislio da ce ga osteceni maziti,da se mene pita zatvorio bi ti agenciju jer ne znas poslovati,a ne da sad tebe treba zaliti sto si roditelje i djecu preveslao..

RO
rokavelapika
08:52 12.06.2015.

Sram te bilo, ne znam kako bih te nazvao jer mi je neugodno ostavljati ružne komentare. Da Bog da se tvoja djeca veselila izletu koji je plaćen pa ostala kući. Znao si a isto si uzimao novac od djece. Najprije bih želio da se ta prevarantska agencija kazni i zatvori a ti završiš tamo di ti je mjesto.

DU
Deleted user
08:39 12.06.2015.

"Da potraživanja pokušaju realizirati pravnim putem". Pa da, odvjetnički troškovi koštaju više nego maturalac, a tek višegodišnje čekanje na red na sudu! Oštećenima se to ne isplati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije