Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijana Petir:

Vlast se mora pozabaviti slučajem Veljka Marića

23.12.2014., Slavonski Brod - Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir??Â?Â? dala je izjavu za medije nakon posjeta hrvatskom branitelju Veljku Maricu koji se nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
27.12.2014.
u 07:15

Od ministra Matića traži da se počnu podmirivati troškovi Marićeva odvjetnika na isti način kao za Hrvate u Haagu

Nakon što je dan ranije u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici u Srbiji posjetila zatvorenog hrvatskog branitelja Veljka Marića, europarlamentarka Marijana Petir (HSS) na Badnjak je napisala pisma ministrima pravosuđa i branitelja te ministrici vanjskih poslova.

– Neću stati i pokušat ću napraviti sve da Veljko Marić bude transferiran u Hrvatsku. Krajnji je trenutak da se hrvatske vlasti ozbiljno pozabave tim slučajem. Njegovo zdravlje je narušeno, ljudska prava su mu uskraćena, ali još gore od toga je osjećaj da ga je njegova država zaboravila – kazala je Petir

Od ministra branitelja Predraga Matića zatražila je da država počne podmirivati troškove Marićeva odvjetnika na isti način na koji su Hrvati optuženi u Haagu imali pravo na podmirivanje troškova obrane. Od ministra Orsata Miljenića i ministrice Vesne Pusić M. Petir traži da je prime na sastanak kako bi razgovarali o transferiranju Marića u Hrvatsku i omogućavanju pravednog suđenja. Veljko Marić, podsjetimo, izdržava kaznu od 12 godina zatvora zbog presude srbijanskog pravosuđa za ratni zločin u selu Rastovac kod Grubišnog Polja 1991. godine. 

>> Europarlamentarka Marijana Petir posjetila Veljka Marića u mitrovačkom zatvoru

>> Posjetit ću Veljka Marića u zatvoru u Srbiji

Komentara 19

MA
Marko1337
09:27 27.12.2014.

Ova kukulele partijska vlast još uvijek tuguje za izgubljenom zločinačkom yugom i monstrumom titom. Važnija su njima prava šešelja, pupavca, grgiča, stankovića i brojnih drugih neprijatelja hrvatskog naroda. A te prljave rabote partije odrađuju razne teršeličke, pušići, puhovski, jakovine. stazići, mesići ....

SE
sestrićna
11:13 27.12.2014.

koja vlast..pa ova vlast bi sve branitelje poslala tamo gdje je marić..

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
11:53 27.12.2014.

Nevjerovatno je kako se nevini hrvatski braniteljski pravednici osudjuju i povlače po istočnim kazamatama, a da naša vlast nikako ne reagira. Tako je svaki od pola miliona braniteljskih heroja izložen velikom riziku da odlaskom u inozemstvo bude Interpolom slančen i deportiran istočnim remetiteljima. Ako je naš heroj Veljko, u svojem opravdanom državotvornom bijesu zatukao nekoga remetilca, isto je bilo Bogu, Svetoj Katoličkoj Crkvi i njihovom vjerenom narodu ugodno djelo, nekažnjivo po Božjim i narodnim zakonima, kako je to briljantno protumačio svjetski poznati ustavni pravnik Vice Vukojević. Ali dat će Dragi Bog da uskoro domicilni Hrvati dobiju za Predsjednicu našu Madonu Kolindu, koja će znati udariti šakom po stolu i uzviknuti "Dosta!" četničkom vojvodi. Naši braniteljski heroji će po dolasku Mesije Tome za doglavnika konačno ostvariti sve svoje, po Vrhovniku, obećane pravice, pored egzistencijalnog maksimuma i slobodu da nekažnjeno zadovoljavaju svoje ratne potrebe i navike. Kako su remetilci nisu više na dispoziciji, to vjerni narod mora preuzeti na sebe obvezu zadovoljavanj nematerijalnih potreba svojih braniteljskih heroja, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije