Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na zahtjev ek

Vlada sutra predstavlja mjere za smanjenje deficita za 1,3 mlrd. kn!

vlada
Patrik Macek/PIXSELL
16.04.2014.
u 18:46

Kako doznajemo, Vlada će povećati trošarine na gorivo za 20 lipa po litri benzinskih i dizelskih goriva, a na udaru će se naći i kompanije koje pružaju telekomunikacijske usluge

Vlada će sutra predstaviti mjere koje bi deficit državnog proračuna trebale smanjiti za dodatnih 1,3 milijarde kuna - što ultimativno traži Europska komisija nezadovoljna dosad učinjenim naporima Vlade u smanjenju deficita. Vlada te 1,3 milijarde kuna misli prikupiti kombinacijom povećanja prihoda i smanjenja rashoda.

Kako doznajemo, Vlada će povećati trošarine na gorivo za 20 lipa po litri benzinskih i dizelskih goriva, a na udaru će se naći i kompanije koje pružaju telekomunikacijske usluge. Kako doznajemo od izvora iz Vlade plan je povećati koncesijske naknade telekomima s idejom da sav teret padne na kompanije, dakle nešto drukčiji model od onog bivše premijerke Jadranke Kosor koja je telekomima uvela porez od šest posto na pozive i poruke (napomenimo da je Kosoričinu praksu u prvoj godini mandata nastavila i Vlada Zorana Milanovića).

Na rashodovnoj strani "nastradat" će poljoprivrednici kojima će biti smanjenje subvencije. Manje novca imat će na raspolaganju i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji će morati srezati neke programe subvencioniranja poduzetnika i gospodarstvenika. Bez dijela budžeta ostat će i ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić od kojeg se traži ušteda u investicijama u cestogradnju.

>>MMF nije u planu, ništa bez dogovora s Komisijom i EU

Komentara 11

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
20:06 16.04.2014.

jedino što zanima pučanstvo...kad će ovi "elitni samoproglašenec nobeli" dati ostavku....sve ostalo je promatranje kretena i trošak....kretenima nek se bave psihijatri

ĐE
đelek
19:31 16.04.2014.

Ja se nadam da će to biti nova radna mjesta,,a ne guljenje naroda!!!

Avatar žorž mudrijaš
žorž mudrijaš
19:21 16.04.2014.

nisam magarac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije