Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka Liniću

Milanović: Oni koji ruše povjerenje u Poreznu, moraju otići!

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
10.04.2014.
u 13:15

– Za konsolidaciju i restrukturiranje HŽ Carga, kao i za zbrinjavanja radnika, neophodan je kredit od 250 milijuna kuna – rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

– Vlada je Vlada, a stranka je stranka – kazao je na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović komentirajući slučaj pritvaranja sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel.

Kao i sinoć nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, i danas je Milanović ponovio da povjerenje građana u rad Porezne uprave mora biti neupitno. – Povjerenje građana u rad Porezne uprave mora biti neupitno, to je bitna institucija – kazao je Milanović.

– Porezna uprava je pod direktnom ingerencijom Ministarstva, onda izravno i mene osobno. Povjerenje građana u rad Porezne uprave mora biti neupitno. One koji to povjerenje ruše treba udaljiti iz sustava. Za to se ne čekaju sudske odluke, tu djelujemo sami to je naša odgovornost prema građanima – rekao je Milanović i dodao da je u "konkretnom slučaju u Sisačko-moslavačkoj županiji  Porezna uprava u nekoliko navrata usvajala dokumente s procjenom vrijednosti nekretnina".

– Treba utvrditi odmah i još jednom proceduru koja se tu provodila, koji su protokoli, po kojim tablicama je to rađeno, zašto je rađeno... Tu nema čekanja pravosuđa jer mi to građanima dugujemo i odgovorni smo za taj sustav – rekao je Milanović i dodao da je Porezna uprava institucija koja je jednako važna kao najvažnije institucije u Hrvatskoj.

– Zamjeniče ministra, jer ministra sada nema, u najkraćem roku treba ponoviti proceduru i onda je podvrgnuti internoj reviziji. Objasniti i nama i hrvatskoj javnosti zašto je nešto procijenjeno ovoliko, a nije onoliko. Ako odgovor ne bude zadovoljavajući, oni koji su odgovorni snosit će sankcije – zaključio je Milanović.

Sabo razriješen dužnosti

Vlada je na sjednici razriješila vukovarskog gradonačelnika Željka Sabu i njegove zamjenice te raspustila Gradsko vijeće Vukovara. – Raspušta se Gradsko vijeće Vukovara, a gradonačelnik i zamjenice razrješuju se dužnosti jer proračun nije donesen u zakonskom roku – kazao je ministar Arsen Bauk. Na zatvorenom dijelu sjednice za povjerenika Vlade u Vukovaru imenovan je Damir Grizelj.

Prihvaćena je i odluka da se odobri kredit od 250 milijuna kuna HŽ Cargu za restrukturiranje i zbrinjavanje radnika. – Za konsolidaciju i restrukturiranje HŽ Carga, kao i za zbrinjavanja radnika, neophodan je kredit od 250 milijuna kuna – rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić te dodao kako će u toj tvrtki optimizirati broj zaposlenih. – Smanjit će se plaće zaposlenika i zbrinuti 804 radnika – rekao je Hajdaš Dončić.

Milanović o komarcima

– Vlada će sufinancirati suzbijanje najezde komaraca u Osijeku – kazao je ministar Rajko Ostojić. Tu temu je komentirao i premijer Zoran Milanović koji je kazao da bi lokalna zajednica trebala voditi računa o svojim potrebama i da država oko ovakvih slučajeva "već godinama uskače".

– Apeliram da jedinice lokalne samouprave planiraju svoje vitalne potrebe. Negdje su to komarci, a negdje nešto drugo. Država može uskočiti, ali to ne smije biti praksa – kazao je Milanović.

Vlada je o konačnom prijedlogu Zakona o zaštiti na radu kazala kako će sada ovlasti inspektora biti primarno preventivne, a ne isključivo represivne. Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić kazala je da "znatno olakšavaju prava djece na privremeno zapošljavanje" predstavljajući nacrt prijedloga Zakona o privremenom uzdržavanju.

>>Nove trošarine na mobitele, veće na gorivo, porez na drugi dohodak...

>>'Ministarstvo financija je svoje projekcije svelo na nulu i to je optimistično'

Komentara 59

BA
balic
10:40 10.04.2014.

Cuj Bauka a kad je Vukovarski HDZ donio odluku da se Sabo razrjesi duznosti i cijelo gradsko vijece podnese ostavke onda su ondasnji SDP.ci a i vi skocili ... optuzujuci HDZ.ce... sa vama nesto nije kako treba ,umjesto kod sebee trazit greske trazite oh kod drugih iako su oni bili u pravu kad su rekli da je Sabo zakasnio sa gradskim proracunom i podnosenjem u zakonskom roku..

BA
balic
10:05 10.04.2014.

Vlada razresuje gradsko vijece i gradonacelnika.. cega,duznosti,ako je to onda bravo..

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
11:13 10.04.2014.

"Vlada je Vlada, a stranka je stranka" ... ljudi moji jel bi ovo trebalo biti pametno ili glupo ? ... mislim glupo ... premda ne razumijem što to znači ali znam da još ništa pametno milanović nije kazao pa nijenije vjerojatno da bi se to baš sada dogodilo kad je raspamećen, dezorijentiran , izgubljen skupa sa svojom vladom i partijom ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije