Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 2015. godini

Vlada zabranila novo zapošljavanje, no ipak će zaposliti još 349 službenika

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.11.2014.
u 20:12

U Vladi kažu kako su nova zapošljavanja nužna na poslovima "upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova".

Iako je Vlada donijela odluku o zabrani novog zapošljavanja u državnoj administraciji (pravilo: dva u mirovinu, jedan u službu), sutra će učiniti iznimku i državnoj upravi dati zeleno svjetlo da u 2015. godini zaposli još 349 službenika.

U Vladi kažu kako su nova zapošljavanja nužna na poslovima "upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova". Plaće za nove službenike financirat će se 85 posto iz sredstava EU, a 15 posto iz državnog proračuna.

MORH nabavlja pet ophodnih brodova

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina može zaposliti još 32 službenika, isto toliko i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ima pravo zaposliti još 21 službenika.

MORH će sutra dobiti zeleno svjetlo za nabavku pet ophodnih brodova vrijednih ukupno 385,5 milijuna kuna. Vlada će MORH-u dati suglasnost za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u razdoblju od 2015. do 2018. godine.

>>ORaH opet pretekao SDP, HDZ-ova koalicija jača od SDP-ove 10 %

>>Rok natjecateljima za koncesije na autocestama produljen do 12. prosinca

Komentara 28

DU
Deleted user
20:23 25.11.2014.

Zadnja godina mandata, udrite drugovi, još je ostalo rodbine i kumova...

PA
pacijent
20:24 25.11.2014.

ovo stavljaju politicki podobne da ih ima svagdi kad izgube vlast da nebi propali crveni

AN
ANM
20:20 25.11.2014.

A imunološki? Vitalnu organizaciju za zdravlje uništavate! Da li je to iz ljubavi prema ovoj državi ili prema yugoslaviji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije