Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Vlada odbila prijedlog Ustavnog zakona o pravima branitelja

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
09.04.2015.
u 10:23

Prijedlog nije dovoljno potkrijepljen analizom stanja te ne postoje pravni temelji za prihvaćanje, kazao je Matić

Vlada je na današnjoj sjednici raspravljala o prijedlogu zaključka o načinu reguliranja prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

 – Prijedlog zaključka ne može se prihvatiti. Prijedlog nije dovoljno potkrijepljen analizom stanja te ne postoje pravni temelji za prihvaćanje. Donošenje ustavnog zakona o braniteljima nije moguće dok na snagu ne stupe izmjene zakona – kazao je Predrag Matić, ministar branitelja.

Na dnevnom redu bio je i prijedlog odluke o izmjenama Odluke o pokretanju postupka za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari.

U Kuparima se planira investicija od najmanje sto milijuna eura. Natječaj će raspisati Ured za upravljanje državnom imovinom, a interes ne kriju njemački TUI, turska Rixos grupa te skupina ruskih investitora.

Ministar turizma Darko Lorencin najavio je objavljivanje javnog poziva za ponude za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari.

 – Projekt Kupari ide u realizaciju, hotel mora biti gotov u roku od 48 mjeseci od ishodovanja građevinske dozvole – kazao je Lorencin.

Vlada je MUP-u odobrila nabavu 13 automobila presretača, 11 vozila za očevide i nadzor teretnih vozila, dva kombija, šest motocikala te po jedno sanitetsko vozilo i cisternu za gorivo za helikoptere.

Ukupna vrijednost nabave ovih vozila u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa do 2020. godine iznosi 13,38 milijuna kuna. Najskuplji su presretači, njih 13 vrijedi 5,75 milijuna kuna.

>> 'Spavam u Sheratonu. Prihvatio sam ponudu Matićeve zamjenice'

Komentara 63

DU
Deleted user
08:45 09.04.2015.

Bizarno je da min. branitelja Matić jest taj koji "dozira" prava branitelja i uokolo raspreda da se nema novca i da su za njegovog mandata ta prava išla samo naprijed i blablabla - na suprotnoj strani, kad se pogleda istini u oči, nema tog prava i beriva kojeg nije konzumirao sam Matić. Na ime logor/PTSP nije moguće dostići 80 % invalidnosti, ma što god mediji naklapali - pogledajte pravilnike i zapitajte bilo kojeg sudskog vještaka med. struke, ako sumnjate. On ne samo da ima tako dramatično visok %, nego si još sam smanji za 10 % - opet protiv zakona i pravilnika. Tu dodajte još desetak odlikovanja, čin brig. generala, stančugu u ZG 100 m2 (opet mimo pravilnika, raspitajte se o tome kako se dijele m2 invalidima i koji su bili kriteriji) - sve bez ožiljka, bez krhotine gelera, rekreativno igra mali nogomet. I kako Milanoviću, koji doduše ima nula dana braniteljskog staža, nije još došlo u glavu da je jedan takav crvena krpa braniteljima i nikako ne može voditi taj i takav resor, znano osjetljiv u Hrvatskoj!?

Avatar šokac_divani
šokac_divani
07:35 09.04.2015.

Zar još uvjek treba hrvatskoj javnosti objašnjavati i navoditi zašto hrvatski branitelji u Zagrebu u Savskoj 66 prosvjeduju? Mislim da bi to trebalo biti sada jasno i svim "nezavisnim" i "objektivnim" medijima u Republici Hrvatskoj! Pozdrav svim hrvatskim braniteljima ii znajte da je hrvatski narod uz Vas. Osobno sm se sinoć u to uvjerio u Požegi na tribini na gdje je prosvjednike dočekala puna dvorana od 500-tinjak ljudi koji su im pružili potporu. Kako sam čuo isto je bilo i na prethodne već održane 32 tribine diljem Hrvatske.

DU
Deleted user
11:21 09.04.2015.

Ovo vam potvrđuje idućih 8 do 12 godina opozicije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije