Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor sa Slovenijom

Vlada o mađarskom zatvaranju granice: Hrvatska ima plan C

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/20
16.10.2015.
u 17:10

"U slučaju zatvaranja granice od Mađarske, Hrvatska će početi provoditi taj plan u dogovoru i stalnoj koordinaciji sa Slovenijom", poručili su iz Banskih dvora.

"Hrvatska Vlada otprije ima plan C", poručili su iz Banskih dvora nakon što je Mađarska objavila da će od ponoći zatvoriti zelenu granicu s Hrvatskom

Glasnogovornik mađarske vlade Zoltan Kovacs objasnio je za Večernji list da će Mađarska na granici s Hrvatskom ustrojiti dvije "tranzitne zone", jednu u Beremendu i drugu u Letinji, gdje će tražitelji azila moći podnijeti zahtjeve za azilom prema protokolima EU.

Hrvatska vlada otprije ima plan C

"Predsjednik Vlade Zoran Milanović u stalnom je kontaktu sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom. Nakon jučerašnjeg razgovora u Bruxellesu, premijeri Milanović i Cerar i danas su više puta telefonski razgovarali o aktualnoj situaciji s izbjeglicama. 

Hrvatska vlada otprije ima plan C, koji je dogovoren sa Slovenijom. U slučaju zatvaranja granice od Mađarske, Hrvatska će početi provoditi taj plan u dogovoru i stalnoj koordinaciji sa Slovenijom", poručili su iz Banskih dvora.

>>Mađarska u ponoć zatvara granicu s Hrvatskom!

>>Orban Milanoviću: Mađarska i Češka neće slati svoje vojnike na hrvatsku granicu

>>Hrvatska je bez zajedničke vanjske politike, a to koriste Mađarska i Srbija

Komentara 110

BU
Bulaba
16:53 16.10.2015.

I što kažu Zoka i Ostoja, žica ne može nikoga zaustaviti?

DU
Deleted user
16:48 16.10.2015.

Hajde da vidimo i taj plan c,samo da ne bude kao i plan 21,FIKTIVAN?

AJ
ajmo
16:51 16.10.2015.

Novi plan Kukumeni koalicije i mister Muljanoviča . VITAMIN C bez šečera dijetni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije