Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi šok

Vlada nas zadužila za dodatnih 657 milijuna kuna!

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.01.2014.
u 15:19

Ministarstvo financija izdalo je jučer 675 milijuna kunskih i samo 500.000 eura trezorskih zapisa, tako da je ukupni dug po trezorskim zapisima u kunama povećan na 21,6 milijardi kuna

Siječanj nije najsušniji mjesec u godini samo za građane, već i za državu, koja smanjen priljev novca u državnu blagajnu premošćuje kratkoročnim pozajmicama. Ministarstvo financija izdalo je danas 675 milijuna kunskih i samo 500.000 eura trezorskih zapisa, tako da je ukupni dug po trezorskim zapisima u kunama povećan na 21,6 milijardi kuna, dok se dug u eurima nešto smanjio.

Za današnje zaduženje moglo bi se reći da je povoljno jer je kamata na kunske vrijednosne papire 2,3% a eurske 0,6%, jer domaći financijski sektor pliva u novcu i očito ga radije daje državi čak i u skromnu kamatu nego da ga investira u gospodarstvo. Trezorski kunski zapisi izdani su na rok od godine dana, a na traženih 400 milijuna kuna stigla je ponuda za jednu milijardi kuna.

>>Stručnjaci upozoravaju: Vlada tijekom praznika povećala javni dug za 4 mlrd. kn!

Komentara 26

AN
Andacon
15:40 07.01.2014.

Odstupite štetočine !

NE
Nepokolebljiv
15:38 07.01.2014.

I onda neki zli ustaski jezici kazu da ova vlada ne valja! Probajte se vi svaki mjesec zaduziti za 20% redovnih primanja pa da vidimo da li ce vam to ici dvije godine!

AN
Antiflašist
15:40 07.01.2014.

N lazite, nije nas vlada zaduzila vec je napravljena aukcija trezorskih zapisa, ahahahahahahahahaha. Nitko od ministara niti premijer nisu zasluzili niti lipe od svoje place, a place dijele tako da svih nas zaduze kako bi sebi mogli isplaiti nezasluzeno i nezaradeno. To sto i kako oni rade mogu raditi i dresirani majmuni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije