Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pisali Plenkoviću i Petrovu

Više od 200 osječkih nastavnika i studenata poduprlo ministra Barišića

Pavo Barišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.02.2017.
u 10:22

Potpisnici navode kako su to pismo uputili zbog učestalih medijskih natpisa usmjerenih na propitivanje i umanjivanje moralnog, nastavničkog i znanstveno-istraživačkog autoriteta ministra Barišića.

Više od 200 nastavnika i studenata osječkog Sveučilišta te drugih članova osječke akademske zajednice u srijedu su izrazili "snažnu i bezrezervnu podršku" ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću u pismu upućenom premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Hrvatskog sabora Boži Petrovu.  

Potpisnici navode kako su to pismo uputili zbog učestalih medijskih natpisa usmjerenih na propitivanje i umanjivanje moralnog, nastavničkog i znanstveno-istraživačkog autoriteta ministra Barišića.

Od premijera i predsjednika Sabora traže zaštitu ugleda i časti ministra Pave Barišića, kao istaknutog člana akademske zajednice te stručnog i cijenjenog profesora.

U pismu ističu kako je od 2004. do 2015. Barišić svojim predanim radom dao izniman doprinos razvoju osječkog Filozofskog fakulteta te bio iznimno zaslužan za rad cjelokupnog osječkog Sveučilišta koje danas, kako tvrde, "svojom kvalitetom odgovara najvišim europskim i svjetskim akademskim standardima".

O utemeljenosti tih tvrdnji svjedoči podatak da je Barišić, neposrednim angažmanom u integraciji Bolonjskog načina studiranja, kao voditelj Operativnog stožera za provedbu Bolonjskog procesa, "presudno utjecao" na modernizaciju studija i nastavnih procesa na osječkome Sveučilištu, stoji u pismu.

"Ovim pismom odlučno se suprotstavljamo neprestanoj medijskoj i političkoj difamaciji prof. dr. Barišića, a onda i tome da područje znanosti i obrazovanja bude predmetom ideološke i političke borbe", ističu članovi osječke akademske zajednice.

>>Ministar Barišić o zahtjevu Đikića za njegovom smjenom: To pismo potpore još nisam pročitao

>>Barišićeva sudbina u rukama je Plenkovića: 'Neutemeljeno me se napada'. Jovanović: Barišić je sramota

Komentara 8

MI
miholjčan
10:56 08.02.2017.

Šta i oni podupiru prepisivanje?

Avatar comparator
comparator
11:08 08.02.2017.

Već znam kako će se Plenković postaviti. Reći će ; On uživa noju podršku ,a svi eventualni dokazi koji bi teretili ministra moraju biti potkrijepljeni stvarnim i relevantnim dokazima . U osnovi je to u redu ali takav stav jee previše obramben iz čega se HDZ nikako ne može izvući . Za kontranapad treba proglasiti lustraciju kako bi se jednom zauvijek iz politike izbacili oponenti demokracije kojih u cijelom elitnom životu ima na pretek te koče demokratizaciju društva.

AN
antonelić
11:22 08.02.2017.

ovo je totalni fijasko : samo dvije stotine potpisa podrške ... gdje su ostali nastavnici (dr.mr.fr.) i studenti da zaštite integritet našeg ministra iz odžaka ... zato imam jedan prijedlog : od sutra kreće potpisivanje peticije za ministra u okviruu populacije rbbk (ranojutarnjih berača boca po kontejnerima)... nas ima 38000 (što je puno više od 200) , a pozivam da nam se pridruži i poštena inteligencija ... ne dajmo naše ministre !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije