Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O škotskom referendumu

Vesna Pusić: Bez obzira na ishod, ovo je velika promjena za Veliku Britaniju

Vesna Pusić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
19.09.2014.
u 19:48

Za Europu je to jednostavniji ishod jer ne mijenja situaciju u Europskoj uniji, izjavila je Pusić

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u emisiji ''Javna stvar'' HRT-a komentirala je rezultate jučerašnjeg referenduma o škotskoj neovisnosti.

– To je velika promjena za Veliku Britaniju, jer bez obzira na to što Škoti ostaju u uniji, razina autonomije dodatno se pojačava, tako da su oni postigli svoje ciljeve. Za Europu je to jednostavniji ishod, jer ne mijenja situaciju u Europskoj uniji, izjavila je Pusić i dodala kako to nije usporedivo s BiH i prijetnjama Milorada Dodika.

Govorila je i o tome kako je Islamska država problem za cijeli svijet.

– To je jedna vrsta brzoputujuće i prenosive opasnosti, naglasila je Pusić. Dodala je da NATO nije u ratu protiv njih, no neke od ključnih članica uključene su u bombardiranje iz zraka. Rekla je i kako pitanje slanja vojnika nije aktualno, ali da ne bi to ni potpuno isključila. Zasad je politika država članica pomoći vladi u Bagdadu i Kurdima da sami obrane svoju zemlju, naglasila je Vesna Pusić.

Na pitanje o donaciji srpskog predsjednika Tomislava Nikolića udžbenika na ćirilici bunjevačkim Hrvatima, Pusić je rekla kako je još prošle godine obećano da će Hrvatima biti osigurani udžbenici na hrvatskom jeziku, no to nije ispoštovano. Zbog toga smo na razgovor pozvali otpravnicu poslova veleposlanstva republike Srbije u Hrvatskoj. No, ponovila je i kako svatko ima pravo izjašnjavati se kako hoće.

>> Vlada odustaje od spin offa jer tako želi HNS

Komentara 18

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
19:53 19.09.2014.

E za ovakovu izjavu treba biti veleuman: "Za Europu je to jednostavniji ishod, jer ne mijenja situaciju u Europskoj uniji, izjavila je Pusić" ma nije valjda.

DA
damocles
20:03 19.09.2014.

jel to ova zbog koje su inina naftna polja u siriji otisla u nepovrat. dali je zbrinula radnike koji su ostali bez posla u siriji zahvaljujuci njezinom klanu

DU
Deleted user
20:17 19.09.2014.

Njezini su komentari kao da ih je Jospovićev savjetnik pisao,govori a ništa ne reče!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije