Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sve po zakonu'

Umirovljenicu iz HDZ-a zaposlila u Domu zdravlja

26.11.2013., Sisak - Zgrada Doma zdravlja u Tomislavovoj ulici. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/6
21.07.2016.
u 23:30

Upravo je ona, kemijski tehničar po zanimanju, između 90-ak kandidata na javnom natječaju izabrana kao najbolji kandidat za radno mjesto “radnik na informacijama”

U sisačkom Domu zdravlja, koji je pod nadzorom Sisačko-moslavačke županije kojom pak vlada HDZ, uskoro će početi raditi 60-godišnja Renata Valentić iz Siska, istaknuta članica HDZ-a i predsjednica Gradske organizacije Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Sisak.

Upravo je ona, kemijski tehničar po zanimanju, između 90-ak kandidata na javnom natječaju izabrana kao najbolji kandidat za radno mjesto “radnik na informacijama” u Domu zdravlja. Na tom radnom mjestu Renata Valentić već radi od 14. ožujka, na ugovor o djelu, a ovime će se zaposliti na neodređeno, iako je bila u mirovini.

– Riječ je o bivšoj zaposlenici sisačke Rafinerije koja je uzela otpremninu i otišla u prijevremenu mirovinu 2011. Sada je tu mirovinu zamrznula. Zar je to politika HDZ-a ove županije, da umjesto mladih vraćaju umirovljenike u radni odnos, i to svoje istaknute članove umirovljenike - kaže Željko Soldo, HSP-ov vijećnik u Županijskoj skupštini. Podsjetio je i na nedavnu izjavu župana Žinića koji je rekao da mu je žao što se mladi iseljavaju iz Županije.

Inače, ravnateljica Doma zdravlja Sisak, Ankica Grubišić, tajnica je Zajednice žena HDZ-a grada Siska kojoj je Valentić na čelu.

Javni natječaj za zapošljavanje radnika na informacijama raspisan je 20. svibnja, uvjet je bio KV ili srednja stručna sprema, prijavilo se stotinjak kandidata od kojih je uvjete ispunjavalo njih 86. Svi su pozvani na pismeno testiranje kojem se odazvalo 47 kandidata. Njih 11 je dobilo dovoljan broj bodova i pozvano je na usmeni razgovor, a najbolji je dojam ostavila upravo Renata Valentić pa je 27. lipnja ravnateljica Doma zdravlja Ankica Grubišić donijela odluku o prihvaćanju ponude Renate Valentić za sklapanje ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

USKOK treba vidjeti ima li tu trgovine utjecajem jer je riječ o zapošljavanju visokopozicirane članice stranke - poručuje Željko Soldo.

Ravnateljica Doma zdravlja Sisak Ankica Grubišić ističe kako je sve provedeno po Zakonu.

– Na spomenutom radnom mjestu radile su dvije djelatnice. Jedna je otišla u mirovinu, a druga je na dugotrajnom bolovanju i nužno je bilo zapošljavanje jer je Dom zdravlja primao brojne pritužbe pacijenata, koji su o tome obavijestili i Ministarstvo zdravlja. Radi hitnosti smo sklopili ugovor o djelu s Renatom Valentić do provedbe javnog natječaja. Nakon provedbe natječaja najveći broj bodova na pismenom dijelu testiranja ostvarila je upravo R. Valentić pa smo s njom odlučili sklopiti ugovor o radu na neodređeno - stoji u odgovoru ravnateljice. 

>> Pripravnici u Lidlu mogu raditi za bruto plaću od osam tisuća kuna

Komentara 21

ŠK
Škorpija
09:01 22.07.2016.

u sisku na državnim jaslama rade svi koji su dobro povezani sa bilo kojom strankom poglrdajte gos komunalac i da nenabrajam,

HR
Hrvatska3014
06:26 22.07.2016.

Takozvani novinar, koji zdušno prati i podržava Sisački SDP, nije pisao o Zavodu za hitnu medicinu gdje je umirovljeni doktor postao ravnatelj. Naš Mesud Peco.

GM
Gusta magla
08:47 22.07.2016.

A koliko je samo primjera u Hrvatskoj vojsci gdje se za vrijeme SDP-ove vlade aktiviralo 40-ak bivsih Jugooficira iz mirovine i zaposlilo na kljucna mjesta u HV-u.....Ipak je to malo opasnije nego ovo zaposljavanje na info pultu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije