Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provođenje zakona

U Vukovaru postavljena još jedna dvojezična ploča, uskoro njih još

Vukovar ploče
Foto: Branimir Bradarić
1/3
28.11.2013.
u 13:53

Postavljanje ploče na zgradi Odsjeka za poslove obrane Vukovar pratili pripadnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, ironično komentirajući da je "Vukovar sad dobio novi ured i da je grad još ljepši". Ploča je dovoljno visoko i nemoguće ju je dohvatiti bez ljestava

Danas, nešto poslije 11 sati, postavljena je dvojezična natpisna ploča i na zgradi Područnog odsjeka za poslove obrane Vukovar Ministarstva obrane RH.

Upitan za komentar Mirko Guljaš, voditelj područnog odjela za poslovne obrane Osijek, rekao je da nema komentara te da kao državni službenici provode zakone pa tako i Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina.

Postavljanje ploče pratilo je i desetak pripadnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Predsjednik Stožera Tomislav Josić ironično je rekao da je Vukovar dobio novi ured te da je grad sada još ljepši.

– To je krasno. Žao mi je samo što nitko iz Vlade nije došao, rekao je Josić. I ploča na zgradi Ministarstva obrane je crne boje i plastična te je postavljena visoko tako da ju je nemoguće dohvatiti bez ljestava. Iz Stožera su novinarima prenijeli i da raspolažu s neslužbenim informacijama po kojima će u narednih nekoliko dana na fasade zgrada u Vukovaru, a u kojima se nalaze državne institucije, biti postavljeno još 13 dvojezičnih ploča.

Navodno da su proteklih dana pozivani voditelji tih ureda kako bi se znalo imaju li pripremljene dvojezične ploče ili ne. Isti izvor nam je prenio da će postavljanje novih dvojezičnih ploča biti nastavljeno već tijekom sutrašnjeg dana. Mišljenje građana je da je uzrok novog vala postavljanja ploča dešavanja od 18. studenoga u Vukovaru, kada je kolona sa državnim vrhom zaustavljena na cesti, te da je ovo sada odgovor Zagreba.

Uz danas postavljenu trenutno se dvojezične ploče u Vukovaru nalaze na zgrada PP Vukovar, Općinskog i Županijskog suda, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. 

Komentara 17

Avatar million
million
15:40 28.11.2013.

Ajde imat ce se sta skidat , nece nam biti dosadno !

KA
karlovcankica
15:48 28.11.2013.

odbit ce se vladi te ploce o glavi..na iducim izborima..svakom cirkusu dojde kraj..kad tad!

Avatar Ksaver38
Ksaver38
16:41 28.11.2013.

Puno se govorilo i pisalo o postavljanju dvojezičnih ploča diljem Hrvatske. Na prostorima na kojim živimo puno se ratova odvijalo i sve narodnosti su stradale. Meni je jedan svećenik rekao na račun ćirilice, bogat si koliko znaš pisama i jezika.. Da je standard u Hrvatskoj ko u Njemačkoj nikog živog nebi zanimale dvojezične ploče, a vlast pravi manevar da skrene pažnju po meni na nebitne stvari umjesto da snosi odgovornost na katastrofalnu privredu koja nas gura na dno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije