Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv na sudjelovanje

U subotu u Osijeku prva Parada ponosa

gay zastava
Davor Puklavec/PIXSELL
04.09.2014.
u 14:20

dbijamo biti vreće za udaranje i mete za pljuvanje - poručuju iz Osijek Pridea

U subotu 6. rujna u Osijeku će se održati prva Parada ponosa. Osijek Pride će se okupiti na Trgu Ante Starčevića u 11 sati, a povorka će se kretati od Trga Ante Starčevića, preko Ribarske ulice, Šetalištem kardinala Franje Šepera, ulicom Vjekoslava Hengla preko Sakuntala parka i Kapucinskom ulicom natrag do Trga Ante Starčevića.

- Povorkom ponosa želimo reći da smo mi: lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne, interseksualne i queer osobe vaše kćeri i vaši sinovi, da živimo pored vas kao vaši susjedi, prijatelji, kolege i suradnici. Kao i svi, želimo da se osjećamo prihvaćeno i sigurno, želimo živjeti bez straha i srama zbog toga što smo različiti. Ne želimo biti diskriminirani u školama, na fakultetima i radnim mjestima. Odbijamo biti vreće za udaranje i mete za pljuvanje. Ne želimo strahovati hoćemo li izgubiti krov nad glavom zbog svojeg rodnog ili seksualnog identiteta. Želimo slobodno i ponosno hodati ulicama našeg grada, jer za njegovu su se slobodu borili i naši očevi. Za slobodan Osijek borili su se i neki od nas. Ideja slobode podrazumijeva slobodu i sigurnost, poštovanje i jednakopravnost za sve nas. Bili smo zajedno na ratištu, u podrumima i izbjeglištvu. Bit ćemo zajedno i u miru - poručuju iz Osijek Pridea.

Pozivaju građane da pokažu da je Osijek grad tolerancije i prihvaćanja. - Izlazimo na ulicu da kažemo da LGBTIQ prava nisu nikakva posebna prava. Tražimo da budemo dio onoga što već postoji, a za što smo mi uskraćeni. Ponosni smo građani Osijeka koji, kao i mnogi drugi, žele da naš grad bude siguran za sve njegove građanke i građane. U ostvarenju tog cilja trebamo podršku svih vas. Zato dođite na Osijek Pride i napravite zajedno sa nama tih 1259 koraka - dodaju u priopćenju.

>> Nakon prvog hrvatskog gay vjenčanja, stižu i parovi iz regije

>> Povorka ponosa prošla praznim ulicama Splita

Komentara 20

SP
spirajzlin
14:53 04.09.2014.

heteroseksualac sam...nikad me nitko nigdje u životu nije pitao da li sam heteroseksualac ili homoseksualac pa da me na temelju toga sudi...nikako ne razumijem od kuda se za njih zna i od kud ih ljudi vrijeđaju...ne bi se ni znalo da se sami ne istiću nekim zahtjevima i tobožnjom neravnopravnošću...

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
15:29 04.09.2014.

Iznad naslova piše: "poziv na sudjelovanje". Ko poziva i je li ova promidžba plaćena? Zašto nema iznake "plaćeni oglas"?

TO
tomacat
15:10 04.09.2014.

Glavni dan ,"blagdan gay pokreta" je noč vjestica u Santa Monici SAD tad se okupi 500 000 sudionika i stovatelja lucifera zanimljivo je da uoci tog "blagdana" u SADu raste broj nestale djece a policija javno proziva roditelje uoci togtog praznika da paze na svoju djecu. Inace u SADu nestane godišnje 60000 djece .A tko misli da je zrtvovanje djece u poganskim obicajima mracna tajna iz srednjeg vjeka vara se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije