Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže dozvolu za odstrel

U Pakracu i Lipiku organizirat će hajku na lisice

lisica
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
01.09.2015.
u 14:16

Kada ministarstvo izda dozvolu lovozakupnicima, lovačka društva iz Pakraca i Lipika organizirat će u dogovoru s Policijskom postajom Pakrac hajku kako bi se ta divljač potjerala iz naselja na udaljenost veću od 300 metara

Gradovi Pakrac i Lipik zatražit će od Ministarstva poljoprivrede da dopusti povećanje dozvoljenog odstrela lisica na njihovu području. Na sastanku o poduzimanju zajedničkih akcija nadležnih službi u Lipiku to je ocijenjeno kao najpraktičnije rješenje problema nakon učestalih prijava građana kako na gradskim ulicama susreću lisice koje imaju staništa u zapuštenim dvorištima.

Kada ministarstvo izda dozvolu lovozakupnicima, lovačka društva iz Pakraca i Lipika organizirat će u dogovoru s Policijskom postajom Pakrac te lovnim i veterinarskim inspektorom hajku kako bi se ta divljač potjerala iz naselja na udaljenost veću od 300 metara, gdje lovci imaju dopuštenje za lov.

– Komunalni redari i gradska uprava nemaju dovoljne ovlasti za postupanje prema divljim životinjama, a jedino što se po tom pitanju može zaključiti iz neodređenih odredaba Ministarstva poljoprivrede je da rješenje treba potražiti u dogovoru s policijom – pojasnila je voditeljica odsjeka za komunalne djelatnosti Grada Lipika Irena Tutić

>> U Parku prirode Vransko jezero prvi put ubijene dvije bijesne lisice

Komentara 6

VE
verrmaj
14:38 01.09.2015.

Lisice u gradu ? Netko je u noci vidio pse lutalice pa odmah pomislio da su lisice pa cemo sada udarit hajku ,kako se brzo donose odluke samo da se ubija jel je to nekima ostalo u krvi a iako ih ima nitko se ne pita zasto ,gradske ulice su pune svakojakog otpada kao i napustene kuce pa iako dodju nije se za cuditi zato neka lovci prije ubijanja pociste sav taj otpad ,i to je jedna vrsta lova !!

BA
balic
14:29 01.09.2015.

Balkanci ko i uvijek ,samo da je odstrel ,a da se kuce grade u podrucjima gdje ih nikad nije bilo i time umanjuje prostor svih slobodno zivecih divljih zivotinja, to ne misle.Nisu Lisice upale u vase kuce nego vi njihov prirodni teritorij..Odstrel zabraniti! Inace ce te svojim unucima i praunucima jednog dana sve sto ste istrjebili,crtati.

Avatar ivo587
ivo587
15:47 01.09.2015.

pustite liju na miru, i kod mene u zagrebu jedna dolazi i nije uopće divlja. Koliko je slučajeva da su ubili životinju a ispostavilo se da nije bijesna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije