Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić

'U ovome trenutku u Hrvatskoj i izvan nje nema važnijih slučajeva od 'slučaja Bandić''

Vesna Pusić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
21.10.2014.
u 16:07

Je li ovo slučaj koji će završiti na sudu ili je slučaj gdje će se u istrazi pokazati da nije tako, ja ne znam, ali sama činjenica da se istražuje, pokazuje da postoji volja da te stvari raščistimo – kazala je Pusić

Boraveći na konferenciji "Europski interdisciplinarni studiji: (Novi) izazovi za Europu u vremenu promjena/znanje- ključni alat za bolju Europu" koja se održala u Rijeci potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić ustvrdila je da, unatoč mnogim procjenama, u ovome trenutku u Hrvatskoj i izvan nje nema važnijih slučajeva od "slučaja Bandić", ukoliko se ustanovi da tu nečega ima.

Na pitanje novinara jesmo li mala zemlja za veliku korupciju naglasila je kako se o ovoj temi sada može samo reći da se slučaj istražuje.  -Ali sama činjenica da se istražuju slučajevi gdje postoji sumnja na korupciju pokazuje da smo zemlja koja ima snage i hrabrosti da se s  tim problemom proba suočiti. To je jedna zamka procesa sazrijevanja u pregovorima o primjerice članstvu u EU, svi vam uvijek govore – korupcija je najgori neprijatelj, morate s time raščistiti, ali kada počnete, onda vam vrlo često kažu, evo ga, pa  vi imate korupciju. To  je najbolji primjer da neke stvari morate raditi zbog sebe, ne zato da dobijete petice, ne zato da vas drugi hvale, nego zato da za pet godina ljudi lakše odlučuju, poštenije vode javne poslove. Je li ovo slučaj koji će završiti na sudu ili je slučaj gdje će se u istrazi pokazati da nije tako, ja ne znam, ali sama činjenica da se istražuje, pokazuje da postoji volja da te stvari raščistimo – kazala je.

Na pitanje vjeruje li da će institucije odraditi svoj posao Pusić je  odgovorila je da se ta fraza često koristi. Zapravo znači da nemam komentara, odgovore će dati istraga, uzvratila je. Novinare je zanimalo hoće li HNS tražiti nove izbore u Zagrebu i Bandićevu ostavku. - Čekajte da se vidi što će istraga pokazati i uopće u kojem pravcu to   ide, radi se o širem krugu od samog gradonačelnika koji je u ovom trenutku pod istragom – odgovorila je Pusić.

>> Bandić čekao policiju – Od petka znao da će ga uhititi

>> 'Bandić neće dati ostavku, a pozivam Jovanovića i Lesara da skinu imunitet da ih mogu tužiti'

Komentara 16

DU
Deleted user
16:13 21.10.2014.

vaziji slucaj si ti gospodjo...mnoooogo vazniji!!

AF
afer
16:19 21.10.2014.

Doči ćeš i ti na red KOS-ovko djevojko!!!

OL
olrajt
16:21 21.10.2014.

...ja mislim da ima !!!...mada vidim da je to več napisano!!!......ali je napisano sa gospođo!...ti si drugarice puno važniji slučaj !....ti!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije