Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

U Europski parlament stigao zahtjev za skidanje imuniteta Jakovčiću!

Ivan Jakovčić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
23.10.2014.
u 15:03

Austrijski poduzetnik Georg List tvrdi da su Jakovčić kao istarski župan i bivši pročelnik za turizam Istarske županije Branko Curić tražili od njega pola milijuna eura mita

U Europski parlament stigao je zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta Ivanu Jakovčiću zbog istrage o sumnji da je počinio kazneno djelo za koje ga optužuje austrijski poduzetnik Georg List.

Dok je zahtjev još bio tajan, Večernji list neslužbeno je doznao da je zahtjev stigao u EP, no on je tijekom dana postao i javan jer je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu pročitano da se pokreće postupak po tom zahtjevu.

List tvrdi da su Jakovčić i Curić tražili mito

– Želim obavijestiti javnost da je g. List putem svog odvjetnika D. Čehića zatražio skidanje mog parlamentarnog imuniteta u privatnoj tužbi protiv mene zbog navodne uvrede. Poznato je da sam nedavno podnio tužbu protiv g. Lista zbog izrečenih laži i neistina na moj račun i jedva čekam suočiti se s njime na sudu. Ovime želim potvrditi da EU parlament nije zaprimio nikakav drugi zahtjev osim privatnog tužitelja. Također, želim jasno istaknuti da, iako je na plenarnoj sjednici tako rečeno, ne postoji nikakav zahtjev „nadležnih hrvatskih tijela“ te sam već zatražio ispravak izjave Europskog parlamenta u tom dijelu – izjavio je Ivan Jakovčić odmah nakon što je na plenarnoj sjednici informacija objavljena javno.

Procedura u Europskom parlamentu je takva da se zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta Ivanu Jakovčiću upućuje na Odbor za pravna pitanja. Članovi tog Odbora zasjedaju iza zatvorenih vrata, kratko saslušavaju i samog zastupnika, a zatim pišu nacrt svoje odluke, glasuju o njoj i upućuju je na izglasavanje na plenarnoj sjednici EP-a. Austrijski poduzetnik Georg List tvrdi da su Jakovčić kao istarski župan i bivši pročelnik za turizam Istarske županije Branko Curić tražili od njega pola milijuna eura mita za projekt igrališta za polo kod Motovuna. List se nedavno podvrgnuo poligrafskom ispitivanju kako bi dokazao da govori istinu.

>>List prošao na poligrafu - govorio o reketu u Istri

>>Jakovčić: Tužit ću Lista, ne želim mirno slušati kako me blati

>>'Sve činjenice iznio sam u DORH-u. Spreman sam i za detektor laži'

Komentara 108

SQ
squalus
15:14 23.10.2014.

Da je ono što Bandiću pripisuju istina, i da je dvostruko više "pokrao"...još uvijek je mila majka napsram ovog Jakovčića

Avatar aj_ća
aj_ća
15:08 23.10.2014.

Cek, on je u koaliciji s SDP-om? Eh, pa sve nam je jasno onda!

AJ
ajmo
15:12 23.10.2014.

A nije mi jedno jasno kad traži Austrijski državljan pokreče se sustav a onaj njegov kompanjon Kajin več neko vrijeme stalno viče javno da je ovaj lopina i nikom ništa stvarno smo dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije