Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Vlada osnovala Savjet za otkup dionica Ine! U njemu nema Martine Dalić, a ovo su članovi

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.01.2017.
u 10:19

Pozivam sve one koji smatraju da imaju kvalitetan model za financiranje ove operacije da ga predlože, rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade najavio osnivanje Savjeta za pregovore s MOL-om oko otkupa dionica Ine. 

U Savjetu će biti Plenković, ministri Davor Ivo Stier, Slaven Dobrović, Goran Marić, Ante Šprlje, Zdravko Marić i Tomislav Ćorić te državni tajnik Ante Čikotić. U Savjetu nema potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, o čijem je potencijalnom sukobu interesa u ovom slučaju Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u utorak pokrenulo postupak.

Savjet će davati smjernice, poduzimati mjere i aktivnosti te predlagati Vladi odluke u vezi s pripremom, provedbom i financiranjem postupka mogućeg otkupa dionica koje drži MOL u Ini. Plenković je ponovno pozvao na slanje prijedloga za modele otkupa.

– Pozivam sve one koji smatraju da imaju kvalitetan model za financiranje ove operacije da ga predlože. Mi ćemo kao savjet razmotriti sve opcije i izabrati onu koja će biti najbolja, najučinkovitija, najrealnija, vodeći se činjenicom da ne želimo da se generira novi javni dug – rekao je Plenković.

 

Na dnevnom su redu otvorenog dijela sjednice, između ostalog, Nacrt prijedloga zakona o koncesijama (EU), Prijedlozi davanja suglasnosti Hrvatskoj gospodarskoj komori  (HGK) za osnivanje predstavništava HGK u Narodnoj Republici Kini, Republici Srbiji, Bosni i Hercegovini, Republici Turskoj, Saveznoj Republici Njemačkoj, Talijanskoj Republici i Republici Austriji te prijedlog Nacrta zajedničke izjave o namjeri između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izraela o suradnji u području sprječavanja katastrofa i reagiranja u hitnim situacijama.

17 - 1 ina by Ivica Kristović on Scribd

 

Premijer Plenković uvodno se osvrnuo na aktualna zbivanja, prije svega obilježavanje 25. godišnjice međunarodnog priznanja, za koje je rekao da je bilo dostojanstveno. Zahvalio je predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku koji je došao na njegov poziv te u Saboru održao govor na hrvatskom jeziku.

– To je bio važan signal uvažavanja Hrvatske od najvišeg dužnosnika EU – rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na aktualac u Saboru rekavši da je dijalog s oporbom koristan za demokraciju.

– Spremno smo odgovorili na ključna pitanja praktički iz svih resora – rekao je Plenković.

Pozdravio je dolazak Antonija Tajanija na čelo Europskog parlamenta te izrazio uvjerenje da će Tajani posao raditi na učinkovit način i sa simpatijama prema Hrvatskoj.

>> Nema bilaterale, Plenković će se s Vučićem sastati samo na zajedničkom panelu

>> U otkup Ine obveznicama koje bi izdale jake tvrtke

Komentara 15

Avatar anlaser
anlaser
10:37 19.01.2017.

Jedini kvalitetan model je NE otkupljivati INU i stavljati se u dužničko ropstvo zbog nečijeg (Plenkovićevog) hira.Ako je nekome već stalo da imamo vlastitu naftnu kompaniju neka stvori novu.Ljude imamo a novac koji bi ulupali u otkup preskupih INA dionica uložiti u novu firmu.

DU
Deleted user
10:44 19.01.2017.

Potaknuta Hbrangovom idejom kojim bi on uzeo novce od štediša, A kako Plenković traži ideje, dajem mu je. Svi ratni profiteri trebaju vratiti narodu od 50% do 80% svoje stečene imovine po zakonima kojima su si pogodovali. I na to treba dodati one koji su nas pljačakali od Vidoševića do ..... a država je, kao što radi i sada, zatvarala oči.

DU
Deleted user
12:23 19.01.2017.

da li je Vlada prije otkupa odnosno traženja modela otkupa izvršila analize opstojnosti rafinerija te koliko će stajati remonti i ulaganja u modernizaciju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije