Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužiteljstvo BiH:

Neistinite informacije o procesuiranju Gotovine u BiH

Ante Gotovina
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/7
16.08.2016.
u 16:10

Postoji predmet koji je u fazi prijave, a odnosi se na više osoba i formiran je na temelju izvješća MUP-a Republike Srpske iz 2006. godine

"U Tužiteljstvu BiH ove godine nije primljena nikakava prijava ni predmet iz Haaškog tribunala koji se odnosi na ratne zločine u kojima je osumnjičen general Ante Gotovina.” Tako je reagiralo Tužiteljstvo BiH na objave srbijanskih medija da se proslavljeni hrvatski general ponovno našao na udaru zbog navodnih zločina počinjenih kod Livna 1992. godine, gdje je zapovijedao obranom toga područja.

“Državno Tužiteljstvo BiH nema otvorenu istragu protiv Ante Gotovine niti je on u statusu osumnjičenog. Postoji predmet koji je u fazi prijave, a odnosi se na više osoba i formiran je na temelju izvješća MUP-a Republike Srpske iz 2006. godine”, naveo je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Novo pakiranje generalu Gotovini, koji svako malo postane meta medijskog podzemlja, stiže upravo u vrijeme kada u Srbiji čelnik socijalista Ivica Dačić, koji je i šef tamošnje diplomacije, prošloga tjedna ustvrdio da je balkanski krvnik Slobodan Milošević oslobođen optužbi za ratne zločine u BiH, i to na temelju tumačenja nepravomoćne presude Radovanu Karadžiću pred Haaškim tribunalom. U Tužiteljstvu BiH smatraju da se radi o nastavku smišljenih političkih pritisaka na ovu instituciju i glavnog tužitelja u posljednja dva mjeseca što po njima potvrđuje ‘smišljenu kampanju s ciljem destabilizacije institucije Tužiteljstva BiH te odnosa unutar BiH, kao i odnosa u susjedstvu Srbije i Hrvatske’, a sve radi predizborne kampanje i drugih skrivenih ciljeva.

Glavni državni tužitelj BiH Goran Salihović našao se posljednjih tjedana na meti kritika Srpske demokratske stranke (SDS), kojoj je nekad na čelu bio upravo Karadžić, ikoja ga tereti da je zaustavio istrage protiv čelnika Republike Srpske Milorada Dodika koji je pak čelnik rivalskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Srpski mediji objavili su da je iz Haaga proslijeđena dokumentacija protiv Gotovine i još jednoga časnika. 

>>Gotovina je smislio matiranje protivnika preko Dinare

>>Otkriven spomenik Miri Barešiću: Na svečanosti bili general Gotovina i ministar Hasanbegović

>>Ante Gotovina: Rat nismo željeli, ali je bio tu

Komentara 59

AR
aristip
16:27 16.08.2016.

Samo totalni naivci ne shvaćaju da Vučić (Srbija) preko Vulina, Dodika, Pupovca, Štrbca... i praktično svih srpskih medija u Srbiji i Republici Srpskoj vode otvoreni medijski rat i šire mržnju prema Hrvatima i Hrvatskoj. Sve je isto kao i naa samom početku 1991. godine.

SV
svitilnik
16:32 16.08.2016.

Svima treba biti jasno, ako još jednom dirnete u Antu, doći ćemo na vaš prag. Možda budete imali sreće pa to ne bude neka dalmatinska brigada

Avatar bosanac1951
bosanac1951
16:22 16.08.2016.

Nakon najave nekih medija iz Srbije o tome da će na temelju ustupljenih dokaza što ih je pribavilo tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) protiv generala Gotovine biti otvorena istraga u BiH iz državnog tužiteljstva te zemlje reagirali su kratkom izjavom u kojoj je navedeno kako je riječ o "neistinama"..........................Odmah poslati protestnu notu onima na istoku....Pa oni nama šalju svako malo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije