Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Turudić: To je zadnja opcija za koju sam mislio da će se dogoditi

Ivan Turudić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
15.01.2014.
u 16:53

Sudac Ivan Turudić komentirao je žalbu zagrebačkog državnog odvjetništva koje se žalilo na odluku Županijskog suda u Zagrebu o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj

Sudac Ivan Turudić komentirao je žalbu zagrebačkog državnog odvjetništva koje se žalilo na odluku Županijskog suda u Zagrebu o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj, javlja HRT.

Turudić, koji je donio odluku o izručenju, iznenađen je te se ne slaže s odlukom DORH-a.

– To je zadnja opcija za koju sam mislio da će se dogoditi, ali to je njihovo pravo – izjavio je Turudić koji je također kazao da je Državno odvjetništvo prvi put zauzelo taj stav.

Cijeli članak čitajte ovdje.

>> Perković će biti izručen! Nobilo: Nastupila je zastara!

>> Perković drukčije odgovorio 1998. i 2013.: Lagao je o Tuđmanu?

Komentara 86

LJ
ljutko
17:07 15.01.2014.

Sramota u kojoj državi živimo, udba je svim porama društva.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:04 15.01.2014.

Udboslaviija se ne da. DORH je jedanput za svagda pokazao svoje pravo lice, no upućenije to ni ne treba čuditi.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
17:28 15.01.2014.

Turudiću evo ti savjet koji ti nudi vrlo glatki izlaz, a Bajić će zbog ove blamaže ostati posramljen. Naime, kako javlja Slobodna Dalmacija, županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti Petra Maravića, bivšeg pripadnika HOS-a za poticanje na ubojstvo Anđelka Belakaa koncem studenog 1991. godine. Mi u ovoj žalbi DORH-a imamo tezu da je zastara za ubojstvo 15 godina. Prema tome, da se DORH drži svojih vlasitih kriterija ne bi mogao optužiti Maravića za djelo iz 1991. jer bi po ovakvom tumačenju DORH-a zastara nastupila 2006. godine, a budući da se ovdje radi o lakšem kaznenom djelu, i budući da se to ubojstvo nije dogodilo, po DORH-u bi zastara nastupila prije. Pa ih ti pitaj zbog čega su čovjeku odredili jednomjesečni pritvor, ako imamo udbaše koji jesu počinili, i to ne samo jedno ubojstvo, a u pritvoru ne mogu ostati duže od par dana? Pitaj ih kako je to moguće da u slučaju Perkovića DORH zauzima jedno stajalište kad je riječ o udbašu, a u slučaju Maravića zastupa potpuno suprotno stajalište, jer je riječ o hrvatskom branitelju. Nek najprije to objasne, i nek se pismeno očituju, i nek jasno kažu da za njih jedan zakon vrijedi za udbaše a drugi za hrvatske branitelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije