Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči izbora

Turudić: Miljenić je bacio fetvu na mene. Rekli su da ne mogu biti u izborima

Ivan Turudić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.10.2014.
u 11:45

Ivanu Turudiću priopćeno je da na predsjedničkim izborima neće biti predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva u Zagrebu zbog polemike s predsjednikom države...

Ivanu Turudiću priopćeno je da na predsjedničkim izborima neće biti predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva u Zagrebu zbog polemike s predsjednikom države. Turudiću je to u Šibeniku na skupu čelnika sudova rekao zamjenik predsjednika Državnog izbornog povjerenstva i čelnik građanskog odjela Vrhovnog suda Jakob Miletić.

– Rečeno mi je da se zbog te polemike sumnja u moju pristranost. To bi bio prvi put da predsjednik Županijskog suda nije na čelu izbornog povjerenstva, osim ako zbog bolesti nije spriječen – gorko se “pohvalio” Turudić ne krijući da je pogođen što kolege sumnjaju da bi mogao “ukrasti izbore”. Na naše čuđenje zašto onda predsjednik VS-a Branko Hrvatin nije tražio stegovni postupak protiv njega zbog intervjua u Večernjaku, Turudić je podsjetio kako je tada zaključio da za to nema pretpostavki.

– Ministar pravosuđa Orsat Miljenić bacio je fetvu na mene kad je u intervjuu baš u vašim novinama rekao da politički obojen sudac ne može biti predsjednik izbornog povjerenstva – kaže. Hrvatin kaže da nema što komentirati jer odluku o sastavu povjerenstava ne donosi ni on ni njegov zamjenik, nego DIP kao tijelo. Tražili smo i očitovanje Jakoba Miletića.

>>Ivan Turudić uzvraća na napade nakon ljetnog intervjua

>>U Njemačkoj se sud pogađa o kazni pa su nagodbe sporne!

Komentara 6

19
1995josip
13:18 17.10.2014.

Turudić je trn u oku djeci partizana i komunista zato što je dozvolio udbašima Perkoviću i Mustaću da svoju nevinost dokažu u Njemačkoj .

OB
Objektivno...
15:22 17.10.2014.

Jesmo li blesavi mi koji ovo čitamo ili onaj koji je ovo napisao. Pa tko je predsjednik DIP-a i predsjednik Vrhovnog suda? Jakob Miletić? ili onaj za kojeg je u Baltazaru pripremljen avans od 70.000 eura? Btw, gdje je završilo tih 70.000 eura?

C0
cos 01
14:01 17.10.2014.

Onaj koga politika napada znaš da vrijedi.Mislim da su Turudić i Cvitan ipak svijetlo na kraju tunela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije