Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oživljavanje Platka

Tu se svi osjećamo kao doma i ništa nam nije teško raditi

platak
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
07.01.2016.
u 22:15

Uređene su ceste, prošireno je parkiralište, novo je osvjetljenje na skijaškim stazama, babylift... uloženo je 27 milijuna kuna

Riječanima je Platak oduvijek bio omiljeno zimsko odredište, skijalište na kojem su mnogi naučili skijati, a i od ljetnih vrućina bježalo se u planinu udaljenu tek 30-ak kilometara od grada. Posljednjih godina Platak se pretvorio u sportsko-rekreacijsko-turistički centar koji se posjećuje cijele godine.

Riječani su i dalje najbrojniji, no na Platak dolaze i izletnici iz Istre, s otoka, iz Zagreba, čak i Dalmatinci. Dosad je u revitalizaciju ovog podučja županija Primorsko-goranska uložila 27 milijuna kuna. Uređena je cesta i prošireno parkiralište, napravljena je nova zona za roštilj, dječje igralište, uvedeni su sportski sadržaji, skijaške staze s novim osvjetljenjem, tzv. babylift, pokretne trake za skijaše i sanjkaše.

Također, cijela je zona skijališta odnedavno pokrivena internetom. A u želji da se Platak pretvori u nacionalno izletište broj jedan, u daljnji razvoj planira se u iduće tri godine uložiti još 25 milijuna kuna županijskog novca. Najveći smještajni objekt Veliki dom odnedavno je u rukama novog zakupca, obitelji Malatestinić s Cresa koja je uredila glavni ulaz, recepciju, restoran i kafić, a u dom sada mogu i psi.

– Počeli smo raditi polovicom prosinca. Dolaze nam sportaši, planinari, obitelji, u zimsku školu djeca, izletnici, šetači i svi hvale novi izgled – kaže domaćica Branka Barbalić. Uz domaćicu kojoj pomaže i suprug Fredi, u Domu je još sedmero zaposlenih, a kad je gužva, kao što je bilo za božićnih blagdana, svi rade sve i pomažu gdje treba.

– Ovdje je jako lijepo raditi, osjećamo se kao doma, ništa nije teško jer smo složni i radimo kao ekipa – kaže nam konobarica Sunčica Galjanić.  

>> 'Ma samo neka pada! Kuha se sarma i toplo nam je'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije