Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosljedni

Tri mostovca odrekla se saborske plaće: 'Ne želimo dodatno opterećivati proračun'

Ružica Vukovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
21.12.2016.
u 13:16

Riječ je o članovima Mosta iz bivšeg saziva Sabora – Ružici Vukovac, Mariju Klobučiću i Jasni Matulić.

Troje bivših saborskih zastupnika Mosta odreklo se šest mjeseci pune plaće i šest mjeseci primitka polovice iznosa iako su na to imala pravo.

Ružica Vukovac, Mario Klobučić i Jasna Matulić objasnili su kako ne žele dodatno opterećivati državni proračun, posebno s obzirom na to da završetkom obavljanja zastupničke dužnosti više ne pridonose građanima u tom pogledu.

Jasna Matulić posvetila se poduzetništvu, Ružica Vukovac vratila se u Općinsko vijeće Velike Kopanice dok je Mario Klobučić ponovno profesor u školi.

– Nisam u Saboru bio zbog velike plaće. Tako sam stvari postavio još na početku. I da je zastupnička plaća mala kao ona nastavnička, ja bih jednako pristupio tom zastupničkom poslu – izjavio je bivši zastupnik Mosta Mario Klobučić.

Podsjetimo, dosadašnji prijedlozi Mosta o smanjenju povlastica zastupnika u Saboru nisu prolazili. Tako je i prošle srijede većina saborskih klubova ocijenila prijedlog da se ograniče plaće državnih dužnosnika –populističkim. Prijedlogom zakona željelo se plaće državnih dužnosnika urediti tako da koeficijent i osnovicu za obračun plaća utvrđuje Sabor, kao i da se onemogući rast plaća dužnosnika u vezi s poreznom reformom koja stupa na snagu 1. siječnja 2017.

Komentara 6

MA
MarkoMarkoM
13:33 21.12.2016.

Tako se trebaju odnositi svi odgovorni i moralni političari.

TE
TechnoCroat
15:15 21.12.2016.

Njihovu odluku cijenim, no umjesto da placu vrate u proračun gdje će uhljebi to potrošiti na sebe, bolje da placu doniraju direktno nekom vrticu, školi i bilo kojoj ustanovi po svojoj želji.

BJ
Bjelovar112
16:32 21.12.2016.

joj ova Ružca je prava mostovka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije