Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sajmu FITUR

Treća nagrada UNWTO-a Miomirisima malog Lošinja

Mali Lošinj
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
29.01.2015.
u 16:47

Već sam ulazak u finale ove prestižne nagrade potvrda je uspješnosti, ali i dodatni motiv u daljnjem razvoju projekta te dodatnoj popularizaciji Lošinja na svjetskoj turističkoj karti, kaže Đurđica Šimičić

Projekt Turističke zajednice Maloga Lošinja „Miomirisi i okusi Lošinja“ dobio je treću nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovacije u javnoj politici i vlasti.Nagrade su dodijeljene u Madridu, u sklopu turističkog sajma FITUR, a prva je otišla predstavnicima projekta Povjerenstva za promicanje izvoza i turizma Perua – PromPeru. Drugu nagradu odnosio je projekt Turističke zajednice grada Beča. Našu je nagradu preuzela direktorica Turističke zajednice grada Maloga Lošinja Đurđica Šimičić.

– Zahvaljujem svima na ovome priznanju kojime su prepoznata kontinuirana ulaganja u lošinjski turizam. Projekt smo pokrenuli 2005. s gradom Malim Lošinjem i Miomirisnim otočnim vrtom, s ciljem prezentiranja Lošinja kao otoka vitalnosti i zdravlja. Već sam ulazak u finale ove prestižne nagrade potvrda je uspješnosti, ali i dodatni motiv u daljnjem razvoju projekta te dodatnoj popularizaciji Lošinja na svjetskoj turističkoj karti – kaže Đ. Šimičić. Lošinjanima je čestitao i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić.

– UNWTO Ulysses nagrada je iznimno priznanje, kako za otok Lošinj, tako i za Hrvatsku u cjelini. Lošinj je dobar primjer vrhunske destinacije koja se opredijelila za konkretan turistički proizvod i koja na održiv način koristi svoje prirodne resurse – smatra Ivičić. Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Capelli vjeruje da će UNWTO-ova nagrada biti poticaj i drugim destinacijama za razvoj specijaliziranih vrsta proizvoda s osobitim naglaskom na produljenje turističke sezone. Inače, cilj projekta ''Miomirisi i okusi Lošinja'' jest razvoj destinacije i pozicioniranje Lošinja kao Centra za aromaterapiju, i to kroz razvoj brojnih programa, projekata i cjelogodišnjih doživljaja na temu zdravlja i bioraznolikosti.

>> Miomirisni užitak na pet otoka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije