navigacija Hrvatska 62
PRIJEDLOG

Karamarko: Ured predsjednice u Banske dvore, Vlada u Kockicu. Ured predsjednice: Apsolutno prihvatljiva ideja

Karamarko je svoju ideju izložio i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović

Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Ured predsjednice u Banske dvore, Vlada u Kockicu
Šef HDZ-a Tomislav Karamarko predlaže da se Ured predsjednice preseli u Banske dvore, a da se Vlada, odnosno premijer i dva ili tri potpredsjednika, presele na Prisavlje u Kockicu, nekadašnju bazu Centralnog komiteta
 • Prikaži sve

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko predlaže da se Ured predsjednice preseli u Banske dvore, a da se Vlada, odnosno premijer i dva ili tri potpredsjednika, presele na Prisavlje u Kockicu, nekadašnju bazu Centralnog komiteta. Karamarko o tome, rekao nam je, razmišlja već godinu dana, a svoju je ideju izložio i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Izgleda da se ideja svidjela i predsjednici. Kockica se sada spominje kao jedan od prijedloga za preseljenje Vlade, što ne znači da neće i druge lokacije biti u igri. 

– Banski su dvori bili sjedište dr. Tuđmana do njihova raketiranja. Vlada, odnosno vrh Vlade jer su ostali ministri smješteni u svojim ministarstvima po gradu, mogla bi se smjestiti na dva kata u Kockici – rekao nam je Karamarko dodajući da on kao budući prvi potpredsjednik Vlade ne pati od Banskih dvora i blještavila. Svoju će ideju iznijeti i mandataru Oreškoviću i Boži Petrovu, čelniku Mosta. Karamarko objašnjava kako preseljenje predsjednice u Banske dvore ne bi stajalo ništa, a da su Banski dvori sigurnosno adekvatni potrebama Ureda predsjednice. 

– Milanović je bio zakočio preseljenje predsjednice kada ju je doveo u situaciju da mora prijeći u Visoku iako ta lokacija ni po sigurnosnim ni ostalim uvjetima ne zadovoljava potrebe Ureda predsjednice – rekao nam je Karamarko. On smatra da se Pantovčak treba osloboditi i da se taj prostor treba komercijalizirati tako da se nekome dodijeli koncesija ili na neki drugi način. 

U Uredu predsjednice ugodno su iznenađeni inicijativom šefa HDZ-a Tomislava Karamarka

- Cijenimo proaktivan pristup buduće vlade pitanju preseljenja Ureda predsjednice. Ideja je dobra i apsolutno nam je prihvatljiva. I dalje će glavni kriterij u odluci o preseljenju biti financijski trošak - rekao je Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović.

>> DUUDI: Gdje će joj biti rezidencija, ne odlučuje predsjednica, nego Vlada

>> Ured predsjednika: Kolinda Grabar-Kitarović ne može u Visoku

>> Kreće energetska obnova Kockice, potrošnja će se prepoloviti

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (53 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

236
Registracija
 • ivanlovin ivanlovin

  13.01.2016 u 19:45h

  odlicna ideja, jer bi mozda malo razvijali i pokrenuli zagreb na savi. jer je kockica na savi
  73 70% 31
 • STRAHOVUK

  13.01.2016 u 19:53h

  Odlicna ideja. Iznajmljivanjem ili prodajom Pantovcaka zaradilo bi se za deset kockica i preuredjenje svega. Maknuli bi desetine sluzbenih auta s ionako turistickog gornjeg grada. Bravo
  67 73% 25
 • Agricola Agricola

  13.01.2016 u 19:51h

  Što to nije komunistička partija uknjižila na sebe? Ako je, treba im to uzeti i realizirati ovo.
  65 69% 29
 • Stanislav Šolc

  30.03.2016 u 16:23h

  Danas je 30.03.2016. gospodnje godine i još držite to kao tzv. vijest dana. Što rade vaši novinari? I kako zarade svoju tzv. novinarsku nagradu za rad? Ili na koncu držite nas građane koji vas prate onim poznatim imenom - stoka sitnog zuba. E, pa da znate ako jesmo stoka ali smo dobili velike zube. Čuvajte svoju tiražu! I usput pozdrav od Vjesnikovog ručnog slagara.
  0 0% 0
 • teutina

  14.01.2016 u 16:36h

  Zanimljivi su mi ovi crveni komentatori .....Stalno se pozivaju na Predsjednicu i na njezina obećanja,koja po njima trebaju biti odmah i sada....makar ima još četiri godine vremena...... pa još pet godina u drugom mandatu,a da se ne zapitaju što je od predizbornih obećanja ostvario njihov prvi kandidat Mesić,koji je također "obećao" preseljenje, koje se nikada nije dogodilo.Isto je obećavao i Josipović. Onda su šutjeli k'o pič*e. Doduše ,to im i nije bilo teško.Njihov kandidat Mesić još dan danas uživa u Uredu koji ne služi hrvatskom narodu već Mesićemi smicalicama i prosrpskoruskoj politici i njegovoj gradnji "regiona"
  0 0% 1
 • mississippi mississippi

  14.01.2016 u 13:01h

  Vratit će se HDZ-ovci tamo odakle je većina ipotekla - u kockicu. Valjda ih vuče nostalgija. Bravo Karamarko!
  3 100% 0
Pregledaj sve komentare