Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Zdravko Mamić – kako je postao gospodar hrvatskog nogometa

naslovnica
03.07.2015.
u 00:00

I Zdravko je pokušao postati nogometaš u Dinamu, no zaustavio ga je u 15. godini tadašnji trener u pomlatku Zdenko Kobeščak proglasivši ga – neperspektivnim.

Izvršni predsjednik Dinama i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić rođen je 16. srpnja 1959. godine u Bjelovaru. Njegovi roditelji, pokojni otac Josip i majka Lucija, podrijetlom su iz Zidina, sela pokraj akumulacije Buško jezero u zapadnom dijelu tomislavgradske općine u BiH.

Sva trojica braće Mamić, najstariji Stojan (r. 1957.), srednji Zdravko i najmlađi Zoran (r. 1971.), posvetili su se nogometu.

Stojan i Zdravko počeli su igrati u NK Mladost iz Ždralova kraj Bjelovara, a Zoran je počeo i završio karijeru u Dinamu.

I Zdravko je pokušao postati nogometaš u Dinamu, no zaustavio ga je u 15. godini tadašnji trener u pomlatku Zdenko Kobeščak proglasivši ga – neperspektivnim.

Mlađahni Zdravko Mamić tada se, još kao srednjoškolac, okrenuo poduzetništvu. Njegov prvi biznis bila je prodaja stiropornih sjedalica na stadionu u Maksimiru. Poslije završetka srednje škole, preko političkoga moćnika Jakova Blaževića (čiju je sestru poznavao), Zdravko Mamić dobio je posao trgovačkog putnika u Kožarsko-tekstilnom kombinatu Zaječar. U njemu je radio šest godina, a potom prešao u slovensku tvrtku Lesnu iz Slovenj Gradeca.

>>Sve o Zdravku Mamiću i udaru na gospodara Dinama i hrvatskog nogometa čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz novog broja Večernjeg lista također još izdvajamo:

>>Goran Bregović zbog pjesme 'Bitanga i princeza' od Karlovačkog traži 620.000 kuna

>>Igor Zidić: Enciklopediju Matice hrvatske radili smo i uz iscrpnu analizu Udbe

>>Napeto u Grčkoj: Donosimo koji su nedostaci, a koje su prednosti drahme

>>Komentar Nine Raspudića: Grci su pokusom na sebi upozorili sve

>>Komentar Milana Ivkošića: Druga obljetnica: S EU možemo propasti kao Grčka, a spasiti se možemo samo sami

Komentara 21

BA
bakulušić
23:18 02.07.2015.

U Hrvatskoj su sumnjivi svi koji su se obogatili a nisu bili u Partiji. Oni koji su se obogatili a bili su u Partiji, nisu sumnjivi. To je valjda normalno. Istina, ima i onih koji su se obogatili, bili su u Partiji pa su ipak sumnjivi. To su oni koji su se otrgli kontroli i pokušali solirati. Zdravko Mamić je ipak fenomen. Nitko nikada u Hrvatskoj nije stekao toliko neprijatelja kao on. Protiv njega su se ujedinili svi. I političari, i novinari, i mediji, i bogati i siromašni. Svi koji su htjeli upravljati nogometom i zbivanjima oko nogometa. Istina, nitko nije bio protiv toga da Zdravko plaća. Svi su oni htjeli da on plaća a da oni upravljaju. Normalno da nije pristao. I zbog toga su ga proglasili čudakom i osobenjakom. A sada ga proglašavaju čudovištem, lopovom i kriminalcom. Presuda je već izrečena pa me čudi što DORH i USKOK uopće više rade. Čovjeka treba samo uputiti na odsluženje kazne. Pa, svi sve znamo. Nema više tajni. I preuzet ćemo Dinamo i NSH. Kao za vrijeme dobre, drage Jugoslavije. Istina, ne znamo tko će plaćati no, naći ćemo opet nekog Zdravka. Ako ne bude htio slušati, i njega ćemo zatvoriti. Jer, sve je to naše! Tako nas je učila Partija!

BA
barbaizamerike
22:56 02.07.2015.

U youtube upisi te sport I kultura ima tajna snimka na wc on I jovanovic se skoro pitukli

DA
Djeca_Arbata
05:06 03.07.2015.

Nije zdravko mamić prodavao sjedalice od stiropora...to je prvi počeo ismet sa borongaja, a onda joža k.sa volovčice...mamić je uletio kad je posao bio pri kraju...ali da je bio spretan za lovu to je istina...disko kefa na ekonomskom faksu...uzeo tešku lovu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije